Yurt dışına çıkacakların dikkatine: Artık bu işlem için ücret ödenmesi gerekiyor!

İtalya'da turistlerin gözdesi Venedik'te, artan ziyaretçi sayısı ve yaşanan kalabalık nedeniyle yeni bir uygulamaya geçiyor. Venedik şehri, 25 Nisan tarihinden itibaren günübirlik ziyaretçilerden 5 Euro giriş ücreti alacak.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, şehrin turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla yeni bir uygulama başlatacaklarını duyurdu. Brugnaro, Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde yaptığı tanıtımda, 25 Nisan'dan itibaren günübirlik ziyaretçilerden 5 Euro giriş ücreti alınacağını açıkladı.

Uygulamanın şehri kapatmak anlamına gelmediğini vurgulayan Brugnaro, bunun sadece caydırıcı bir önlem olduğunu belirtti. Brugnaro, 25 Nisan'da 08.30-16.00 saatleri arasında uygulanmaya başlanacak olan bu yeni düzenlemenin, şehri korumak amacıyla hayata geçirildiğini ifade etti.

Venedik'e girişlerde herhangi bir kısıtlama olmayacağını vurgulayan Brugnaro, turnike veya benzeri araçlar yerine sadece belirli noktalarda kontrol yapılacağını belirtti. Uygulamanın resmi adı "Contributo di Accesso a Venezia" (Venedik'e Giriş Ücreti) olacak ve ziyaretçiler bu ücreti rezervasyon yapıp ödeyerek, 5 Euro karşılığında giriş yapabilecekler.

Brugnaro, günübirlik ziyaretçilerin 5 Euro'luk katkı payı ödeyeceklerini belirtirken, Venedik'te veya Mestre'de otelde konaklayanların bu ücreti ödemek zorunda olmadığını açıkladı. Uygulamanın bir deneme olarak başlayacağını ve temmuzun ikinci haftasına kadar devam edeceğini belirten Brugnaro, 25 Nisan'dan itibaren başlayacak olan uygulamanın amacının şehrin tarihî ve kültürel mirasını korumak olduğunu vurguladı.

Uygulamaya uymayanlar için 50 Euro idari para cezası öngörüldüğünü belirten Brugnaro, şu ana kadar 151 bin 157 rezervasyon aldıklarını ve 15 bin giriş ücreti ödendiğini bildirdi. Venedik Belediyesi sınırları içinde tesislerde konaklayanlar, Veneto bölgesinde ikamet edenler, 14 yaş altı çocuklar, bakıma muhtaç olanlar, spor müsabakalarına katılanlar, seyahate çıkan lise öğrencileri, güvenlik güçleri ve itfaiye ekipleri giriş ücreti ödemekten muaf tutulacaklar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek
Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı