Yurt genelinde Cemaat operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda öğretmenlikten ihraç edilen 25 kişi gözaltına alındı. Ağrı'da düzenlenen Bylock operasyonunda ise gözaltı sayısı 30.Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca...

Kahramanmaraş merkezli 4 ilde Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda öğretmenlikten ihraç edilen 25 kişi gözaltına alındı. Ağrı'da düzenlenen Bylock operasyonunda ise gözaltı sayısı 30.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında haberleşme uygulaması olan 'ByLock' kullandıkları belirlenen ve meslekten ihraç edilen 31 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Mersin'de çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerinde arama da yapılan şüphelilerden 25'i gözaltına alındı. Şüpheliler, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, adreslerinde bulunamayan 6 öğretmenin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

AĞRI'DA BYLOCK GÖZALTISI
Ağrı, 'ByLock' kullandıkları tespit edilen 30 kişi gözaltına alındı. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 26 ilde belirlenen adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis aralarında 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü, komiser yardımcıları, polis memurları ve bir mühendisin bulunduğu 38 kişi gözaltına aldı. Sanıkların emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Star TV'nin iddialı dizisi yayından kaldırılıyor! Final bölümü tarihi belli oldu