Yurtlar için ortak komisyon kuruluyor

15 kişilik komisyon 3 ay çalışacak. Gerektiğinde şehir dışında da çalışma yapabilecek. Başbakan Binali Yıldırım, facianın araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacağını sabah saatlerinde katıldığı...

15 kişilik komisyon 3 ay çalışacak. Gerektiğinde şehir dışında da çalışma yapabilecek. Başbakan Binali Yıldırım, facianın araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacağını sabah saatlerinde katıldığı TÜSİAD toplantısında açıklamıştı.

Gazeteduvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre Başbakan Binali Yıldırım’ın bu sözlerinin ardından AK Parti Meclis Başkanlığı’na bir önerge verdi. Önergede, Adana Aladağ’daki öğrenci yurdunda yaşanan facianın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için alınması gereken tedbirleri tespit etmek amacıyla Meclis Araştırması açılması istendi.

AK Parti’nin ardından CHP de bir önerge verdi Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için 123 milletvekilinin imzasıyla verilen önergede tek bir olayın araştırılmasının konunun aydınlatılmasına yetmeyeceği vurgulandı.

PARTİLER UZLAŞTI

HDP ve MHP’nin de benzer yönlerde önergesi olunca 4 partiden grup başkanvekilleri, Meclis Başkanvekili ile bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmelerde kurulacak komisyonun görev alanı ve amaçları konusunda mutabakat sağlandı. Komisyon’un sadece Aladağ değil, Türkiye’deki bütün öğrenci yurtlarında yaşanan, istismar dahil can kayıplarına yol açan tüm konuların ele alınması konusunda anlaşma sağlandı.

Mutabakat sonrası 4 partinin ortak imzasıyla Meclis Başkanlığına öğrenci yurtlarıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için önerge verildi. Önerge oybirliğiyle kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye 'kız alıp kız verme' yanıtı sert oldu!
Bağırma
Ücretsiz doğalgaz bir yıl daha uzatılsın
1 Mayıs aynı zamanda dayanışma demektir
Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu