'Yurtta Sulh Konseyi' iddianamesi tamamlandı

15 Temmuz darbe girişimini yönetttiği iddia edilen 24 şüphelinin 92 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Ayrıca İstanbul'da darbe gecesi hayatını kaybeden 89 vatandaşın ölümünden...

15 Temmuz darbe girişimini yönetttiği iddia edilen 24 şüphelinin 92 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Ayrıca İstanbul'da darbe gecesi hayatını kaybeden 89 vatandaşın ölümünden de bu şüpheliler sorumlu tutuldu. 

15 Temmuz darbe girişiminin 'organizatörlerine' yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Yurtta Sulh Konseyi'nin İstanbul ayağına ilişkin hazırlanan iddianamede baş şüpheli Fethullah Gülen'in ismi yer aldı.

Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre, Gülen ile birlikte 24 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 15 Temmuz gecesi İstanbul'da öldürülen 89 vatandaşın ölümünden de bu şüpheliler sorumlu tutuldu. 89 vatandaşın aileleri de iddianamede müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianame şüpheliler için 92 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.  

BAŞSAVCILIĞA GÖNDERİLDİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianame onaylanması için başsavcılığa gönderildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın