Yurttaki sorunları haberleştiren öğrenci kovuldu!

Cumhuriyet gazetesine 21 Şubat 2017’de yayımlanan öğrenci yurtlarıyla ilgili yazı dizisinde, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Konya Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan ve yaşadığı sıkıntıları anlatan 21 yaşındaki Öznur Kılat...

Cumhuriyet gazetesine 21 Şubat 2017’de yayımlanan öğrenci yurtlarıyla ilgili yazı dizisinde, Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Konya Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan ve yaşadığı sıkıntıları anlatan 21 yaşındaki Öznur Kılat açılan disiplin soruşturmasıyla yurttan atıldı.

Kılat’ın aldığı devlet bursu da kesildi. Gidecek yeri ve beş kuruş parasının olmadığını söyleyen Kılat, “Daha önümde bir yıldan fazla zaman var. Nerede kalacağım? Ne yiyip içeceğim? Ailemin maddi durumu ortada'' dedi.

Öznur Kılat, Konya Selçuk Üniversitesi gazetecilik bölümü 3. sınıf öğrencisi. Ailesini Bitlis’te bırakarak okumaya geldi. Yurtta yaşadığı sıkıntılarla ilgili Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamalar nedeniyle yurt yönetimi tarafından önce sözlü olarak uyarıldı. Ardından yazılı savunması alınan Kılat, önceki gün yurttan atıldığını öğrendi. Yurt yönetimi Kılat’ın aynı gün yurdu terk etmesini istedi. Cumhuriyet'in haberine göre gidecek yeri olmadığını söyleyen Kılat, yaşadıklarını gözyaşları içerisinde şu sözlerle anlattı:

''GELECEĞİMLE OYNADILAR’

“Uyarı cezası gibi bir şey vermeden direkt yurttan attılar. Gidecek yerim yokken, bursumun da kesildiğini öğrendim. Yaşadıklarımı anlatmanın suç olabileceğini bilemedim. Bir öğrenciye hemen disiplin cezası verilir mi? Geleceğimle oynadılar. Mağdurum. Şimdi ne yapacağım? Yardıma ihtiyacım var. Hata düzeltilsin.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin K
BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı randevu oluşturma tarihleri açıklandı (BİLSEM 2024 takvimi)
ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak
Bakan Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama