Yusuf Dikeç "Anne sevgisi olmayan bir insanda millet sevgisi olmaz"

Yusuf Dikeç, MEV Koleji açılış töreninde sosyal medyada viral olan atış pozunun 20 yıllık bir gelenek olduğunu belirtti. Olumsuz yorumlara ise "Herkesi mutlu edemeyiz; önceliğim ülkeye hizmet" dedi.

MEV Koleji Özel Ankara Okulları'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Yusuf Dikeç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dikeç, sosyal medyada "viral" olan atış pozuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu sürecin bu kadar geniş yankı uyandıracağını beklemiyorduk. 20 yıldır aynı pozisyonda atış yapıyorum; 2011'de dünya şampiyonu olduğumda çekilen görüntüde de aynı pozisyondaydım. O zaman gözlük kullanmıyordum ve gözlerim daha iyi görüyordu. Bu başarının hem ülkem hem de şahsım adına kabul görmesi beni çok mutlu etti. Bu gençlerden daha başarılı isimler çıkacağına inanıyorum."

Annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen olumsuz yorumlar hakkında Dikeç şu şekilde konuştu:

"Olumsuz yorumlara takılı kalırsak yol alamayız. Herkesi mutlu edemeyiz. Benim bir çizgim var; önceliğim bu ülkeyi sevmek ve bu ülkeye hizmet etmektir. Siyasi bir ajandam yok, kişisel olarak seçimlerde oyumu kullanırım. Ancak, sporcuyken siyasi kimlik ve düşüncelerle ilişkilendirilmek hoşuma gitmiyor. Siyasi kimliğimle değil, sporcu kimliğimle varım ve devam etmek istiyorum. Seçim zamanı oyumuzu kullanırız, başka hiçbir yönden eğilip bükülmeyi kabul etmiyorum. Bu bayrak altında yaşayan herkesin tek bir amacı olmalı: Ülkeye hizmet etmek."

Dikeç, annesiyle ilgili yaptığı açıklamalarda ise şu ifadeleri kullandı:

"Annem çok mutlu oldu. 90 yaşında ve Allah ona uzun ömür versin. Annem eski bir Osmanlı kadınıdır. Daha önce Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın fotoğrafını örnek göstermiştim. Herkesin annesi kendine kutsaldır; benim annem de öyledir. Anne sevgisi olmayan bir insanda millet sevgisi de olmaz. Ülke adına güzel bir şeyler yaşanıyorsa, neden bir tarafa çekilmesi gerektiğini anlayamıyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.