Yusuf Dikeç "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi, Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar"

2024 Paris Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, dünya çapında dikkat çekti. Annesiyle paylaştığı fotoğrafa gelen kötü yorumlara Dikeç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, dünya genelinde büyük yankı uyandırmıştı. Dikeç'in medyaya verdiği pozlar, dünya basınında geniş yer bulmuş ve Elon Musk gibi ünlü isimler de Dikeç'e ulaşmayı başarmıştı.

Ülkesine döndüğünde, Yusuf Dikeç sosyal medyada annesiyle birlikte çekilmiş bir fotoğraf paylaştı. Bu fotoğrafın altına pek çok yorum geldi, ancak bazı kötü yorumlar dikkat çekti ve sosyal medyada büyük bir tartışma yarattı.

Yusuf Dikeç, bu yorumlara uzun süre sessiz kaldıktan sonra sonunda bir açıklama yaptı.

Sabah gazetesinin haberine göre, Dikeç annesiyle ilgili yapılan kötü yorumlara şu şekilde yanıt verdi:

ANNESİNDEN UTANAN ÜLKESİNDEN UTANIR

Yusuf Dikeç, annesine yönelik çirkin ifadeler sonrası sessizliğini sabah.com.tr'ye bozdu. Dikeç, "Hep şunu söylüyorum. Allah, bu ülkenin gençlerinin kalbinden anne sevgisi ve vatan sevgisini eksik etmesin. Çünkü annesinden utanan ülkesinden de utanır. Annesini sevmeyen ülkesini de sevemez." dedi.

"DÜNYA BİZİ TAKLİT EDİYOR, BİZ AVRUPA'YI NEDEN TAKLİT EDELİM"

Dikeç, annesi ile olan fotoğrafına gelen, 'Avrupa'ya rezil olduk' ifadesini ise şöyle değerlendirdi:

Bak bir Türk çıktı, bir şey yaptı, bütün dünya onu taklit ediyor. Bizim kimseyi taklit etmemize gerek yok, biz kendi ayak izlerimizi bırakacağız, bizi takip edecekler.

"ZÜBEYDE HANIM'IN FOTOĞRAFINA BAKSINLAR, NE FARK GÖRÜYORLAR"

Annesinin başörtülü olması nedeniyle hedefe konulmasına Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım üzerinden yanıt veren Dikeç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi, Zübeyde Anne'nin fotoğrafına baksınlar. O fotoğrafla ne fark görüyorlar. Ben kafama takmıyorum. Bizim yapacak işlerimiz var. Ama bu zihniyete de teslim olmayacağız. Ülkemiz daha güzel işler başaracak." İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.