Yusuf Dikeç yeni hedefini açıkladı

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazandı.

MİLLİ SPORCU YUSUF DİKEÇ’TEN GÜMÜŞ MADALYA VE GELECEK HEDEFLERİ

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda, milli sporcumuz Yusuf Dikeç, takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile birlikte 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. Dikeç, Olimpiyatlar'da gösterdiği performansla dikkat çekti.

OLİMPİYATLARDA DİKKAT ÇEKEN DURUŞ

Yusuf Dikeç, müsabakalarda lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizat kullanmaması ve atış sırasındaki duruşuyla öne çıktı. Bu duruşun sadece o güne ait olmadığını, atış kariyerinin başından beri kullandığı bir pozisyon olduğunu belirtti. "Hatta dostlar 2011 senesinde dünya kupasında birinci olduğum yıllarda da sosyal medyada bulup çıkarmışlar. Yine aynı pozisyon, aynı duruş. O zaman biraz daha gençtik, gözlük de yoktu, saçlarımız daha siyahtı," dedi.

Dikeç, atıcılığın Türkiye'de yeterince tanınmadığını ifade ederek, "Dünyada bu kadar kabul görmesinin, beğeni almasından dolayı hem kendi adıma hem ülkem adına çok mutluyum. Türkiye'de atıcılık sporu, olimpiyatlarda atletizmden sonra en fazla madalya dağıtan branş," diye ekledi.

GELECEK HEDEFLERİ VE İLERİYE DÖNÜK PLANLARI

Gelecek hedeflerine de değinen Dikeç, "Bir sonraki hedefimiz Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyatları. Tabii başlayan her şeyin bir sonu da vardır. Sağlığımız ve yaşımız el verdiğince katılmayı düşünüyoruz. Şimdiden çalışmaya başladık," dedi. Dikeç, Los Angeles'ta bir altın madalya kazanmaları durumunda büyük mutluluk duyacaklarını vurguladı. 

Ayrıca, atışı bırakmalarının ardından da ülkeye hizmet etmenin birçok yolu olduğunu ifade eden Dikeç, bilgisi ve spor adamlığı ile yönetici olarak spor camiasında yer almaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.