Yusuf Tekin, kabine değişikliğine ilişkin: "millet en çok beni konuşuyor takdir diyelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından partisi AKP'de köklü değişiklikler yapacağını duyurdu. Kulislere yansıyan "görevden alınacaklar" iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, koltuğunun sallantıda olduğunu kabul etti ve hukuk devleti vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretlerinin ardından 12 Ekim'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, partisinde köklü değişiklikler yapacağını ve bakanlar kabinesinde değişim olacağını duyurdu. 

Bu açıklamaların ardından gözler Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çevrildi. Kulislere yansıyan "görevden alınacaklar" iddiaları, özellikle Bakan Yusuf Tekin hakkında spekülasyonlara yol açtı.

KOLTUK SALLANTIDA İDDİALARINI KABULLENDİ

Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşan Tekin, kendisinin de görevden alınacak isimler arasında yer aldığını kabul etti. Tekin, "Cumhurbaşkanımızla yeni tanışmıyorum. 13 yaşındayken siyasete başladım ve 1989’dan beri kendisiyle hukukumuz var. Bu hukukumuzun bir makam tevdi edilmesiyle ilgisi yok. Şu anda da aramızda bir sorun yok. Yaptıklarımla ilgili olumsuz bir görüş de yok. Süreçle ilgili millet beni çok konuşuyor ama iki uç görüş var; bir kesim yeri sağlam adam diyor. Ben beklemiyorum demiyorum; çünkü kesin konuşmayı sevmem. Takdir diyelim," dedi.

Yusuf Tekin, 2023'te TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bakanlığının 10 tarikat ve cemaatle protokolü olduğunu açıklamış, bu sözleri büyük tepki toplamıştı. Tekin, bu tartışmaların ardından "Hukuk devletinde yaşıyoruz, MEB olarak kiminle protokol yapabiliriz? Herhangi bir cemaatle protokol imzalamamız söz konusu değil," ifadelerini kullanmıştı.

Eylül 2024’te tarikatlarla ilgili yeniden bir açıklama yapan Tekin, "Cemaat ya da tarikat diye tanımlanan protokol sayısı bir elin parmaklarını geçmez," demişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.