Yusuf Tekin: Sahte diploma skandalında 500 okula ceza kesildi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, düzmece diploma skandalına karışan 500 okula ceza kesildiğini açıkladı. Eğitimde şeffaflık vurgusu yapan Tekin, yasadışı faaliyetlere sıfır tolerans gösterileceğini belirtti. Ayrıca, ücretsiz yemek ve LGS mağduriyetlerine dair düzenlemeleri duyurdu.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimdeki düzmece diploma skandalına müdahale etti ve 'hayalet sınıf' işlettiği tespit edilen yaklaşık 500 okula ceza kesildiğini duyurdu. Tekin, eğitimde şeffaflık ve adil bir sistem vurgusu yaparak yasadışı faaliyetlere sıfır tolerans gösterileceğini belirtti. 

Bakan Tekin, Erzurum'da eğitim editörleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, devlet okullarında ücretsiz yemek sağlama planlarına dair de bilgi verdi. Şu anda deprem bölgesindeki ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere yemek sunulduğunu belirten Tekin, tüm öğrencilere yemek sağlamak için gerekli altyapı ve kaynakları değerlendirmenin sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında bir sınav sorusunun iptali sonrası mağduriyet yaşayan öğrencilere yönelik düzenlemeler hakkında da bilgi veren Tekin, yaklaşık 10 bin öğrencinin bu durumdan etkilendiğini belirtti. Puanları yeniden hesaplanan öğrenciler, tercih sıralarını gözden geçirebilir ve kontenjan sınırlaması olmaksızın istedikleri okula yerleşebilirler.

Tekin, bazı özel okullarda para karşılığı 'hayalet sınıflar' kurulduğu ve öğrencilere yüksek ücretler karşılığında devamsızlık yapmalarına rağmen diploma verildiği iddialarının da gündemde olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.