Yusuf Tekin: Türk milletinin gurur duyacağı bir eğitim sistemini hayata geçiriyoruz!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim müfredatının sadeleştirildiğini ve yüzde 35 oranında hafifletildiğini açıkladı. Türk milletinin gurur duyacağı bir eğitim sisteminin oluşturulduğunu belirten Tekin, depremden etkilenen illerde sınıf sayısının artırılacağını da vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, Adıyaman’da düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında, yeni eğitim müfredatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, mevcut müfredatın sadeleştirildiğini ve yüzde 35 oranında hafifletildiğini belirterek, Türk milletinin gurur duyacağı bir eğitim sisteminin oluşturulduğunu vurguladı.

DEPREM BÖLGESİNDE SINIF SAYISI ARTTIRILIYOR

Adıyaman’da düzenlenen etkinlikte konuşan Tekin, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, depremden etkilenen kentlerde sınıf sayısının artırılacağını söyledi. Adıyaman’da sınıf sayısının afet öncesine kıyasla yüzde 10 artacağını ve bu kapsamda 420 yeni sınıf yapılacağını açıkladı.

YENİ MÜFREDAT: SİSTEM SADELEŞTİRİLDİ VE HAFİFLETİLDİ

Yeni eğitim müfredatının uygulanmaya başladığını belirten Tekin, geçmişte bilgiye erişimin zor olduğunu ve bu nedenle müfredatın gereğinden fazla genişlediğini ifade etti. Öğrencilerin daha fazla bilgi ile yüklenmesi yerine, dünyadaki diğer ülkelerdeki eğitim müfredatına benzer bir yapı oluşturduklarını dile getirdi. Tekin, "Müfredatımızı minimum yüzde 35 oranında hafiflettik. Bu hafifleme, bilimsel bilgileri çıkarmak değil, pedagojik açıdan çocukların yaş grubuna uygun olmayan bilgileri ileri eğitim kademelerine bırakmak anlamına geliyor" dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN GURUR DUYACAĞI BİR MÜFREDAT"

Yeni müfredatın Türk milletinin gurur duyacağı bir yapıda olduğunu söyleyen Bakan Tekin, eğitim sistemine saygı, merhamet ve millet sevgisi gibi değerlerin eklendiğini belirtti. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1., 5. ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanmaya başlandığını kaydeden Tekin, dört yıl içerisinde tüm sınıf düzeylerinde bu müfredatın hayata geçirileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.