Yüz şekliniz sizi ele veriyor: Zengin misiniz fakir mi? Belli Oluyor

İskoçya'daki bir Üniversite'de yapılan araştırmaya göre, dar yüzlü ve açık tenli kişiler zengin olarak algılanıyor. Kalkık kaşlar ve yakın gözler ise zenginlik emareleri arasında. Geniş ve düz yüz hatları ise yoksulluğu işaret ediyor. Mark Zuckerberg ve Jeff Bezos'un bu özelliklere sahip.

İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre bir insanı zengin ve yoksul gösteren yüz özellikleri belirlendi.

ZENGİNLİK GÖSTERGELERİ

Araştırma sonuçlarına göre, dar yüzlü ve açık ten rengine sahip kişiler daha zengin olarak algılanıyor. Kalkık kaşlar ve birbirine daha yakın gözler de zenginlik göstergeleri arasında.

Bilimsel dergi APA Journal of Experimental Psychology'de gösterilen çalışmada bu yüz özelliklerine sahip olan kişilerin daha sıcakkanlı ve güvenilir olduğunu düşünülüyor.

YOKSULLUK BELİRTİLERİ NEDİR?

Daha geniş ve düz yüz hatları olan kişilerin ise yoksul olarak algılandığı belirtiliyor. Soğuk bir ten rengi de yoksulluk göstergeleri arasında.

New York Post'un haberine göre, araştırmada belirtilmese de Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO'su Jeff Bezos, araştırmada belirtilen yüz özelliklerine sahip. Zuckerberg'ün dar bir yüzü var, Bezos ise sıcak ve canlı bir ten rengine sahip.

Bilim insanı Dr. R. Thora Bjornsdottir, araştırmaya katılan kişilerin Batılı ülkelerde yaşayan beyaz kişiler olduğunu ifade etti.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

"Teşkilat" Dizisinin Yeni Sezonunda Heyecan Dorukta: Deniz Baydar Kadroda, Tolga Sarıtaş Bekleniyor
Kalp kırıklığını onarmanın yolları: Hayatınızın aşkını' nasıl unutursunuz?
Bilinen en sağlıklı peynir: Kalsiyum ve protein deposu!
Keneler, bu kan grubuna sahip insanlara bayılıyormuş
Tırnak makaslarındaki bu delik bakın aslında ne işe yarıyormuş!