Yüz taramalı önlem! İnternet’ten cinsel içerikli film izleyenler yandı

Avustralya hükümeti, web kullanıcılarının cinsel içerikli film izleyebilmesi ve kumar oynayabilmesi için yüzlerinin taranmasını koşul koyacak.

Avustralya hükümeti, internetten cinsel içerikli film izleyenler için yeni bir düzenleme için girişim başlattığını duyurdu. Hükümet, web kullanıcılarının cinsel içerikli film izleyebilmesi ve kumar oynayabilmesi için yüzlerinin taranmasını koşul koyacak.

Avustralya basınında yer edinen haberlere bakılırsa hükümet bu kez de kullanıcıların internette cinsel içerikli film izleyebilmesi ya da kumar oynayabilmesi için yaşını teyit etmesi zorunluluğu getirmek istiyor.

Habere bakılırsa Avustralya hükümeti bunun için de bir "yüz doğrulama hizmeti" kullanmak istiyor.

Şu demek oluyor ki internette cinsel içerikli film seyretmek ya da kumar oynamak isteyenlerin yüzleri online olarak taranacak ve yaşlarının uygun olup olmadığına bu program karar verecek.

Avustralya hükümeti böylece genç nesili korumayı amaçlıyor

Alınması planlanan önlemler içinde çevrimiçi cinsel içerikli film ve bahis için yaş doğrulaması getirilmesi hedefleniyor. Ek olarak çocuk ve gençlerin erişkin materyallerine erişmesini engellemek için yaşın 18'den büyük olduğunun kanıtlanması talep edilecek.

Sadece bu ülkede bazı tartışmalara yol açacak şeklinde görünüyor. Bu şekilde bir yüz tarama hizmeti sonucu cinsel içerikli film izleyenlerin yüzlerini içeren bir veritabanı oluşmasının mahremiyeti tehlike arzettiği ve kanunen mümkün olmayacağı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı