Yüz yüze eğitim başladı: Sorumluluk velilerde!

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı.

 

  Okul kapısında bekleyen veliler de sosyal mesafe konusunda uyarıldı. İstanbul'da ilkokullar, ortaokulların 8. ve liselerin 12. sınıfları ile özel gereksinimli çocukların eğitim öğretim gördüğü okullarda yüz yüze eğitim başladı.

OKULLAR HAZIR DEĞİL

Birgün'den  Yaren Çolak'ın haberine göre, Yüz yüze eğitim için gerekli hazırlıkların yapılmadığına vurgu yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, ikinci aşamayla birlikte çok daha büyük bir çoğunluğun yüz yüze eğitime başlamasıyla karşı karşıya olunduğunu hatırlattı. Aydoğan, yapılan saha çalışmalarında okulların seyreltilmiş ve aşamalı dahi olsa yüz yüze eğitim için hazır olmadığını gördüklerini söyledi. Pandemi yönetimi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sağlık Bakanlığı’na tepki gösteren Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her okulda Covid-19 mücadele kurullarının kurulduğunu ifade etmişti. Ancak biz böyle bir şeyin olmadığını görüyoruz. Gerekli önlemler alınmadan başlayan bir yüz yüze eğitimle karşı karşıyayız. MEB ve Sağlık Bakanlığı görevlerinin gereğini yapmayarak sürecin sorumluluğunu velilere bırakıyor. Söz konusu öğrencilerin eğitim hakkı olduğunda kamu kaynaklarını kullanmama konusunda bir ısrar görüyoruz. Sürecin yönetimi sermaye ve siyasi iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda yürütülmeye devam ediyor” dedi. Okulların henüz fiziki olarak sağlık koşullarını sağlayacak yeterli donananıma getirilemediğine dikkat çeken eğitim uzmanı Salim Ünsal ise aslında okulların tam olarak açılmadığını aktardı. Ünsal, şunları dile getirdi: “Okullar açılıyor. Ancak iki gün okula gidecekler. Bu açıdan bakıldığında okulun tam anlamıyla açıldığını söyleyemeyiz. Her şey normalleşmişken eğitimde normalleşemiyoruz. Çünkü gerekli tedbirleri almadık.” İlk olarak okullardaki kalabalık öğrenci gruplarının dağıtılması gerektiğini söyleyen Ünsal, sosyal mesafeyi sağlayacak altyapının da oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. “Şeffaflık olmalı” diyen Ünsal, “Vakalar veliler ve öğrencilerle paylaşılmalı. Bizim bu döneme has yeni bir müfredat oluşturarak eğitimi yürütmemiz gerekiyor” ifadelerini

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında liselerin hazırlık ve 12. sınıfları, ortaokul ve İmam-Hatip ortaokullarının 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokulların tüm sınıflarında yüz yüze eğitim-öğretime başlandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sonrasında Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı önerileri doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla Türkiye'de yüz yüze eğitimin başladığı, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında İstanbul'da okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların 21 Eylül'de ders başı yaptığı hatırlatı. Bugün de liselerin hazırlık ve 12. sınıfları, ortaokul ve İmam-Hatip ortaokullarının 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokulların tüm sınıflarında yüz yüze eğitim-öğretime başlandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi. "İstanbul'da 815 resmi 794 özel olmak üzere 1609 lisemizin hazırlık ve 12. sınıflarında eğitim gören 176 bin 734 öğrencimiz, haftada 2 gün ve günde 8 saat olmak üzere haftada toplam 16 saat yüz yüze eğitim göreceklerdir. İlimizdeki 1087 resmi, 574 özel olmak üzere toplam 1661 ortaokulumuzun 8. sınıfındaki 209 bin 750 öğrencimiz haftada 2 gün ve günde 6 saat olmak üzere toplam 12 saat eğitim görecekler. İmam-Hatip ortaokullarımızın 8. sınıfları 2 gün ve günde 7 saat olmak üzere haftada 14 saat eğitim göreceklerdir." Açıklamada, İstanbul'daki 994 resmi, 518 özel olmak üzere toplam 1512 okulda 114 bin 605 anasınıfı, 920 bin 559 ilkokul olmak üzere 1 milyon 35 bin 164 öğrencinin bulunduğu ifade edildi.

"ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEK İSTEMEYEN VELİNİN ONAYI ALINACAK"

Anaokulları ve anasınıflarının haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada toplam 30 saat yüz yüze eğitim alacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "1, 2, 3 ve 4. sınıflarda okuyan ilkokul öğrencilerimiz ise haftada 2 gün, günde 6 saat olmak üzere haftada toplam 12 saat yüz yüze eğitim alacakladır. Yüz yüze eğitime başlayacak 87 okulumuzdaki 3 bin 775 özel eğitim öğrencilerine; okul öncesi özel eğitim okullarında 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada 30 saat, bağımsız özel eğitim okullarındaki tüm kademe ve sınıflarda eğitim gören öğrencilerimiz haftada 2 gün, günlük 6 olmak üzere haftada 12 saat, diğer okul türlerindeki özel eğitim sınıflarında 1,2,3,4 ve 8. sınıflardaki öğrencilerimiz haftada 2 gün, günlük 6 saat olmak üzere haftada toplam12 saat, okul yönetiminin yapacağı planlamaya göre yüz yüze eğitim verilecektir. Yüz yüze eğitimde dersler 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacaktır. Çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır. Yüz yüze işlenemeyen dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir. Okul kantinleri kapalı olacaktır."  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.