Yüzde 25'lik Yeni Zam Açıklandı: İşte Güncel Fiyatlar ve Detaylar

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon sebebiyle çok sayıda şirket, ürün ve hizmet bedellerine peş peşe zam yapmaya devam ediyor. Enflasyon sebebiyle en yüksek artışın görüldüğü gıda sektörüne ilişkin konuşan sektör kaynakları, yarından itibaren..

Son yılların en yüksek enflasyon seviyelerinin yaşandığı Türkiye'de, fiyatlar hızla artmaya devam ediyor. Yaz boyunca süren zam dalgası, eylül ayında da etkisini gösterdi ve en yüksek artış gıda ürünlerinde yaşandı. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında gıda fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde bir artış meydana gelirken, dar gelirli vatandaşlar bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu hafta itibarıyla birçok gıda ürününde yeni zamlar yapılacak. 19 litrelik damacana sularındaki artışın ardından, marketlerde satılan 5 litrelik su fiyatları da güncellenmiş durumda. Öne çıkan markalardan Erikli, 5 litrelik suyun fiyatını 50 liraya yükseltti.

Yarından itibaren geçerli olacak yeni zamlar arasında, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından duyurulan bir diğer önemli artış ise market raflarında yer alan popüler bir ürüne yapılacak olan yüzde 25'lik zam. Bu artış, tüketicilerin alışveriş bütçelerini yeniden gözden geçirmelerini gerektirecek ve gıda sektöründeki mali yükü artıracaktır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.