Yüzde 65'lik artışla miktar 10.000 TL'ye yükseldi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrencilere verdiği destekleri artırdı. Eğitim yardımları yüzde 65 oranında artırılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında öğrencilere verdiği destekleri artırdı. Eğitim yardımları yüzde 65 oranında artırılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmaya başlandı. Üniversite öğrencilerine, eğitim yılı boyunca toplam 10 bin TL kırtasiye yardımı yapılacak, ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen kırtasiye yardımı ise bin TL'ye yükseltildi.

Bu artışlar, vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı. Hasan Altınbağ, çocuk okutmanın artan maliyetlerinden bahsederek, belediyenin sağladığı desteğin önemini vurguladı. Elif Arslan da yardımların aileler için büyük bir rahatlama sağladığını belirtti.

Muğla genelinde yardımların dağıtımında muhtarlarla iş birliği yapılıyor. Akçaova Muhtarı Turan Çakı ve Muslihittin Mahallesi Muhtarı Serkan Eğribozlu, bu yardımların ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşlar için büyük bir anlam taşıdığını ve taleplerin yoğun olduğunu dile getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, gençlerin eğitime erişimini kolaylaştırmak için yardımları artırdıklarını ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Başkan Aras, üniversite öğrencileri için il genelinde 1 TL ulaşım uygulamasını da başlatacaklarını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.