Yüzlerce kişi reşit olmadan orduya alındı: Almanya'nın yeni hedefi

Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından savunma harcamalarını artırdı. Ülkede ordunun 180 bin olan asker sayısını artırmak için geçen yıl 18 bin 802 yeni asker katıldı. Bu yeni askerlerden bin 996'sının henüz reşit olmadığı belirtildi.

Almanya'da, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Bundeswehr'deki yenileme ve kapasite artırma çalışmaları devam ediyor. Ülke medyasına göre, geçen yıl orduya 18,802 yeni asker katıldı ve bunların 1,996'sı 17 yaşındaydı. Bu reşit olmayan askerlerin kapsamlı fiziksel ve psikolojik yetenek testlerini geçtikten sonra askere alındıkları, ancak nöbet tutmadıkları ve yurt dışı görevlerine katılmadıkları belirtiliyor. Reşit olmayan askerlerin silah kullanma yetkisi ise sadece eğitim amacıyla sınırlıdır.

YENİ HEDEF BELİRLENDİ 

Almanya'da zorunlu askerlik 2011'de kaldırılmış olup, askerlik sistemi şu anda profesyonel askerler ve gönüllülük esasına dayanmaktadır. Mevcut durumda 180,000 olan asker sayısının 2031'e kadar 203,000'e çıkarılması hedeflenmektedir.

Alman Meclisi Federal Ordu Sorumlusu Eva Högl'ün hazırladığı ve 12 Mart'ta Berlin'de kamuoyuna açıkladığı "2023 Yılı Değerlendirme Raporu"nda, Silahlı Kuvvetlerin en büyük sıkıntısının personel, altyapı ve teçhizat olduğu belirtilmişti. Högl, orduda "muazzam" personel açığı olduğuna dikkat çekerek, "Çıkardığımız sonuç ordunun yaşlandığı ve giderek küçüldüğüdür" ifadesini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!
"İsrail ile ABD, Filistin devletinin kurulmasını engelliyor"
Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!