Yüzlerce kurum Kanal İstanbul’a karşı birleşti! İtirazların son gününde eylem çağrısı

Türkiye’nin günlerdir tartıştığı 'Kanal İstanbul' projesine itiraz süresi bugün doluyor. 'Ya Kanal Ya İstanbul' kampanya grubu Kanal İstanbul ÇED Raporuna itirazların son gününde Beşiktaş Çevre ve Şehirclik İl Müdürlüğü...

Türkiye’nin günlerdir tartıştığı 'Kanal İstanbul' projesine itiraz süresi bugün doluyor. 'Ya Kanal Ya İstanbul' kampanya grubu Kanal İstanbul ÇED Raporuna itirazların son gününde Beşiktaş Çevre ve Şehirclik İl Müdürlüğü önüne çağrı yaparak "İtirazlarımız dilekçeyle sınırlı değil mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz süresi bugün doluyor. Bunun üzerine projenin iptalini isteyen yurttaşlar, yalnızca İstanbul'da değil ülkenin dört bir yanından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri önünde uzun kuyruklar oluşturarak itiraz dilekçelerini vermeye son günde de devam ediyor. İtirazlar bugün mesai bitimine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine iletebilecek. Ya Kanal Ya İstanbul bileşenleri bu akşam yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı. Açıklama, saat 17.00’da Beşiktaş’ta bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde gerçekleşecek.

Yüzü aşkın sivil toplum kurumu, çevre örgütü, hareket, siyasi parti ve meslek odalarından oluşan Ya Kanal Ya İstanbul kampanya grubu, Kanal İstanbul ÇED Raporuna itirazın son günü için "2 Ocak Perşembe günü saat 17.00'da şehrimizi, yaşamı ve doğayı savunmak isteyen herkesi bir yıkım projesi Kanal İstanbul'a karşı sesimizi birlikte yükseltmek için Beşiktaş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne davet ediyoruz" diyerek eylem çağrısında bulundu.

100'Ü AŞKIN KURUM BİR ARAYA GELDİ

Bugün, dilekçelerin teslim tarihinin sona ermesinden hemen sonra basın açıklaması yapacaklarını belirten Ya Kanal Ya İstanbul Platformu itiraz dilekçesi versin vermesin, bütün İstanbulluları açıklamaya davet etti. Platform; İstanbul halkı, kent ve ekoloji hareketleri, demokratik kitle örgütleri, mahalle dernekleri, siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar olmak üzere, yaklaşık 100 kurumun, projeye karşı yürütülen mücadeleyi büyütmek ve sürekli hale getirmek için bir araya gelmesiyle kuruldu.

'SİYASİ BİR RANT PROJESİ'

“Bizler bu katliam projesine itirazımızın sadece dilekçelerle sınırlı olmadığını, mücadeleyi büyüterek tüm yurttaşların içerisine dahil olacağı bir kampanya yürüteceğimizi, hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu projeyi yaptırmayacağımızı, ÇED raporuna itiraz sürecinin son gününde Beşiktaş’tan bir kez daha yüksek sesle söyleyeceğiz.

Kanal İstanbul ÇED Raporuna yapılan itirazların son gününde bu projenin İstanbul’un doğası ve halkı düşünülmeden yapıldığını, bir siyasi rant projesi olduğunu söyleme için 2 Ocak Perşembe günü saat 17.00’da İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde buluşuyoruz.

Bu güne kadar itiraz dilekçelerini bakanlığı ulaştıran, ulaştırmayan tüm İstanbulluları açıklamamıza ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı