Yüzüklerin Efendisi filminin usta oyuncusu hayatını kaybetti

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Bilbo Baggins karakteriyle yer alan tanınmış oyuncu Ian Holm 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Bilbo Baggins karakteriyle yer alan tanınmış oyuncu Ian Holm 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Sinema dünyası bugün gelen acı bir haberle yasa boğuldu. Kült yapımlar arasında yerini alan Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) serisindeki Bilbo Baggins karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ian Holm 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ailesi adına açıklama yapan Holm’ün menajeri, “Ian Holm’un bu sabah itibarıyla 88 yaşında hayatını kaybettiğini duyurmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Tedavi gördüğü hastanede, ailesinin yanında huzur içinde bu dünyadan ayrıldı. Parkinsona bağlı bir hastalığı bulunuyordu. O hem sahnede hem de ekranda bir dahiydi. Yönetmenlerin, seyircilerin ve meslektaşlarının çok sevdiği bir isimdi. Onu çok özleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yüzüklerin Efendisi dizisi için ‘aşırı kıllı oyuncu’ ilanı verildi

Holm, Yüzüklerin Efendisi’nin yanı sıra, Beşinci Element filminde Vito Cornelius ve Alien filminde Ash karakterleriyle hafızalara kazınmış, Ateş Arabaları filmiyle ise en iyi yardımcı erkek oyuncu kategorisinde Oscar’a aday gösterilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"
Titanik'teki meşhur kapı öyle bir fiyata satıldı ki duyanlar şaştı kaldı!