Yüzyılın kasırgasının maliyeti 100 milyar doları bulabilir!

Son yüzyılın en güçlü kasırgalarından biri olarak nitelendirilen Milton Kasırgası, Florida'nın batı kıyısına ulaştı. Başlangıçta Kategori 4 olarak beklenirken, Meksika Körfezi üzerindeki rüzgar çarpışmaları nedeniyle Kategori 3 seviyesine düştü.

ABD'de günlerdir "son yüzyılın en güçlü kasırgası" olarak nitelendirilen Milton Kasırgası, Florida'nın batı kıyısına ulaştı. Başlangıçta Kategori 4 olarak beklenen fırtına, Meksika Körfezi'ndeki rüzgar çarpışmaları nedeniyle Kategori 3 seviyesinde gerçekleşti. Hasar maliyetinin 100 milyar dolara kadar çıkması öngörülüyor.

ABD'de günlerdir "son yüzyılın en güçlü kasırgası" olacağı uyarısında bulunulan Milton Kasırgası, Florida eyaletinin batı kıyısına ulaşmış durumda. Helene Kasırgası'nın ardından bölgeye vuran bu kasırganın maliyetinin 100 milyar dolara kadar çıkması bekleniyor.

Başlangıçta Kategori 4 olarak tahmin edilen fırtına, Meksika Körfezi üzerindeki dikey rüzgar çarpışmaları nedeniyle Kategori 3 seviyesinde gerçekleşti. Milton Kasırgası, iki hafta önce Helene Kasırgası'ndan etkilenen bölgeyi hedef alarak en yıkıcı kasırgalardan biri olma potansiyeline sahip.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nin fırtına raporuna göre, Helene Kasırgası'nın maliyeti 112 milyar dolara ulaştı. Enki Research'ten Chuck Watson ise Milton Kasırgası'nın yol açacağı hasar ve kayıpların 60 ila 75 milyar dolara varabileceğini tahmin ediyor. Bazı analistler, Milton'un küresel sigorta sektörü için 100 milyar dolara kadar kayba neden olabileceğini öne sürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.