Z Kuşağı Yatırım Kararlarında Influencer'ların Etkisinde

Research & Co'nun kurucusu Aleyna Halis, Z kuşağının yatırım kararlarını influencer'lara göre aldığını ve sosyal medyada finansal hesapları takip edenlerin sayısının arttığını belirtti.

Research & Co Kurucusu Aleyna Halis, Z kuşağının yatırım kararlarını önemli ölçüde influencer'ların yönlendirdiğini ve bu kuşağa mensup her beş kişiden üçünün sosyal medyada finansal hesapları takip ettiğini belirtti. Halis, bireysel yatırımcıların finansal bilgiye olan ilgisinin arttığını vurgulayarak, yatırım ve finans konularında içerik üretiminin rekabetçi bir alan haline geldiğini ifade etti.

Research & Co Kurucusu Aleyna Halis, Z kuşağının yatırım kararlarını önemli ölçüde influencer'lara göre verdiğini belirtti. Halis, "Bu kuşağa mensup her beş kişiden üçü, sosyal medyada finansal hesapları takip ediyor. Dolayısıyla içerik üretimi cephesinde de rekabet oldukça yoğun" dedi.

Bireysel yatırımcıların finansal bilgiye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Halis, "Z kuşağının alım gücü arttıkça, bu kuşak tasarruflarını önceki nesillerden farklı değerlendiriyor ve bilgi kaynaklarında yenilikçi olmaya odaklanıyor. Örneğin, Z kuşağının ortalama yarısının yatırım kararlarını influencer'lara göre verdiğini biliyoruz. Bu kuşağa mensup her beş kişiden üçü, sosyal medyada finansal hesapları takip ediyor. Dolayısıyla içerik üretimi cephesinde de rekabet oldukça yoğun" dedi.

İçerik üretiminde rekabetin arttığını ve bu rekabette öne geçmek isteyen aracı kuruluşlara, borsa ve yatırım odaklı kişi ve kurumlara sosyal medya ve içerik üretimi hizmetleri konusunda danışmanlık sunduklarını kaydeden Halis, "2024 yılında yapılan bir araştırmaya göre, bireysel yatırımcıların yüzde 65'i finansal bilgi ve tavsiyelere her zamankinden daha fazla ilgi duyuyor. Bu da yatırım, finans, hisse senedi, tasarruf gibi konularda içerik üreticiliğini bir mesleğe dönüştürüyor" ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.