Z Kuşağının Sosyalleşme Oranı, Wellbees'in Yarışmasıyla Yüzde 53 Arttı

Z kuşağı, iş hayatında sosyal medyayı tercih ediyor. Pandemi sonrası uzaktan çalışma modelinde sosyalleşme oranları yüzde 53 arttı. Wellbees'in global adım yarışması, Z kuşağının sosyalleşme puanını yüzde 53 yükseltti, sosyal medya etkileşimini artırdı.

Z kuşağı, pandemi ve uzaktan çalışma döneminde sosyal medya üzerinden sosyalleşmeye yöneldi. Wellbees'in düzenlediği global adım yarışması, bu eğilimi destekleyerek Z kuşağının sosyalleşme oranını yüzde 53 artırdı. Yarışma, sosyal medyanın ötesinde, gerçek etkileşim ve bağlılık oluşturarak çalışan memnuniyetini artırmayı hedefliyor.

Z kuşağının iş hayatına uzaktan veya hibrit olarak başlamasıyla birlikte, sosyalleşme konusunda sosyal medya önemli bir yer tutuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağı çalışanlarının sosyalleşme oranı düzenlenen bir yarışmayla yüzde 53 oranında artış göstermiş.

Pandemi nedeniyle eğitim hayatının bir kısmını evde geçiren, mülakatlarını çevrim içi yapan ve ilk iş deneyimlerinden itibaren uzaktan veya hibrit çalışma modelini benimseyen Z kuşağı, iş arkadaşlarıyla etkileşimde bulunmak için sosyal medyayı tercih ediyor. Bu durum, iş ilişkilerinin yüzeysel kalmasına ve takım çalışmalarının etkisinin azalmasına yol açabilse de, şirketlerin uyguladığı esenlik programları, çalışanlar arasındaki ilişkileri güçlendiriyor ve Z kuşağının sosyalleşmesini olumlu yönde etkiliyor.

Wellbees'in CEO'su Melis Abacıoğlu, Z kuşağının sosyal medyayı tercih etme nedenlerini ve bu tercihin iş hayatına etkilerini değerlendirdi. Abacıoğlu, "Türkiye, internet ve sosyal medya kullanımında oldukça yüksek bir sıralamada yer alıyor. 35 yaş altındaki bireyler internetin büyük bir kısmını sosyal medyada geçiriyor. Z kuşağı, teknolojiyle iç içe büyümüş ve pandemiden dolayı uzaktan eğitim ve çalışma hayatını deneyimlemiş bir kuşak. Sosyal medya erişim ve sosyalleşme açısından avantajlı olsa da, sosyal ilişkilerde yüzeyselliğe neden olabiliyor. Bu nedenle şirketlerin, çalışanlarının sosyalleşmesini ve iş yerindeki bağlılıklarını artıracak çalışmalar yapması gerekiyor. Genç yetenekler, çalıştıkları yerde inisiyatif alabilecekleri, bireysel özgürlüklerini kullanabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir ortam arıyorlar" dedi.

Abacıoğlu, Wellbees'in düzenlediği global adım yarışmasının Z kuşağı üzerindeki olumlu etkilerini de vurguladı. "Son yarışmamızda, şirketler arası ve çalışanlar arası rekabetle adım atmayı teşvik ediyoruz. Yarışmayı, Z kuşağının ilgisini çeken oyunlaştırma ve meydan okuma unsurlarıyla sağlıklı yaşamla birleştiriyoruz. Yarışma öncesi, sırası ve sonrasındaki dönemde Z kuşağının sosyalleşme puanı, öncesine göre yüzde 53 artış gösterdi ve yarışma sonrası süreçte de yüzde 25’lik bir artış devam etti. Bu sonuçlar, Z kuşağının kaliteli içerik ve etkinliklerde sosyal ağlarda daha iyi zaman geçirebileceğini ve şirketlerin bu tür meydan okumalarla çalışan memnuniyetini artırabileceğini gösteriyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.