"Zaferin Rengi" filminin galası yapıldı!

İstanbul'dan ayrılan İngiliz işgal kuvvetleri komutanı General Harington'ın düzenlediği futbol maçında Fenerbahçe'nin İngiliz takımını yenmesini konu alan "Zaferin Rengi" filmi için gala düzenlendi. Gösterim öncesinde yönetmen Abdullah Oğuz ve oyuncu kadrosu basın mensuplarının karşısına çıktı.

İstanbul'dan ayrılan İngiliz işgal kuvvetleri komutanı General Harington'ın düzenlediği futbol maçında Fenerbahçe'nin İngiliz takımını yenmesini konu alan "Zaferin Rengi" filmi için gala düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösterim öncesinde, yönetmen Abdullah Oğuz ve oyuncu kadrosu basın mensuplarının karşısına çıktı. Oğuz, filmde Fenerbahçe'nin zaferinin yanı sıra Milli Mücadele'nin de anlatıldığını belirterek, "Bu perspektifte anlatılan bir Milli Mücadele filmi olduğunu düşünmüyorum. Biz futbol üzerinden 5 senelik epik bir hikaye anlatıyoruz." dedi. Filmin oyuncu kadrosuna da değinen Oğuz, oyuncuların kendisini seçtiğini ve işbirliğiyle başardıklarını ifade etti. Fenerbahçe'nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Bey'i canlandıran Kubilay Aka ise, setteki deneyiminin gurur verici olduğunu ve unutulmaz duygularla filmi izleyeceklerini belirtti. Aka, Fenerbahçe'nin tarihine ve Atatürk'ün izine saygı gösteren bir filmde yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kubilay Aka açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Fenerbahçe takımı 100 yılı aşkındır kötü hiçbir şeye bulaşmamış ve Atatürk'ün izinden gitmiş bir takım. Gururla setteydim, oradaydım. İyi ki de oradaydım. Ağabeylerimle bütün arkadaşlarımla çok eğlendik. Hem çekerken bizim eğlendiğimiz hem de gerçekten saygı duyduğumuz bir iş oldu. O yüzden güzel, unuttuğumuz duygularla baş başa kalacağımızı düşünüyorum, izlerken."

YİĞİT ÖZŞENER: "KARİYERİMDE MANEVİ DEĞERİ EN YÜKSEK İŞ"

Filmde Fenerbahçe başkanı rolünü üstlenen Nejat İşler, filmin renginin sarı lacivert olduğunu vurgularken, tek bir sahnede yer aldığını kaydeden Birce Akalay ise "Tek bir sahne ama umarım hakkını verebilmişimdir." dedi.

Oyuncu Yiğit Özşener de kariyerinde manevi değeri en yüksek iş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bir memlekette çok özel şeyler yapacak, çok büyük başarılara imza atacak, çok farklı insanlar bulunabilir ama önemli olan onunla beraber yürüyebilecek, aynı yöne bakabilecek, onunla koşabilecek insanları bulabilmek. Bu bir Mustafa Kemal filmi değil, Mustafa Kemallerin filmi. Dolayısıyla filmi seyrettikçe Mustafa Kemalleri, kurtarıcı beklemeyenleri, kendisini kurtarıcı kabul eden, kendisinde o gücü bulan insanları göreceksiniz."

Filmde rol alan oyunculardan bir diğeri olan Timuçin Esen, güzel bir ekiple birlikte çalıştıklarını aktararak, "Güzeldi bu filmin içinde yer almak, bir Fenerbahçeli olarak özellikle, başka bir değeri var. Güzel bir film çıktığını düşünüyor, ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Filmde "Vera" karakterine hayat veren Gonca Vuslateri, çok kıymetli bir hikayede çok kıymetli bir rolü kendisine verdiği için yönetmen Abdullah Oğuz'a teşekkürlerini iletti.

İRFAN CAN KAHVECİ: "BÜTÜN DETAYLARI İZLEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ."

Fenerbahçeli futbolcu İrfan Can Kahveci, Türkiye ve Fenerbahçe tarihini konu alan filmin galasına katılarak heyecanlarını paylaştı. Kahveci, özel bir kadronun yer aldığı filmin detaylarını izlemek için sabırsızlandıklarını belirtti ve oyuncu Kubilay Aka ile sürekli iletişim halinde olduklarını söyledi. Kahveci, "Biz de çok heyecanlıyız. Çok özel oyuncular var kadroda, bazıları da arkadaşlarımız. Onlar olunca ayrı bir heyecanlıyız. Bütün detayları izlemek için sabırsızlanıyoruz. Kubilay Aka'yla sürekli konuşuyoruz. Nejat abimiz de sürekli maçlara geliyor. Kulübümüzün ve ülkemizin en önemli olaylarından birisini izlemek için geldik." diye konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da, filmi merakla beklediğini ve başarılı bir yapım olacağını düşündüğünü belirtti. Ayrıca, 2023'te oynanan müsabakalardan başarıyla çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yaz olimpiyatlarında altın madalya kazanması durumunda belgesel tarzında bir film çekilebileceğini ifade etti.

FENERBAHÇE'NİN KURULUŞUNDAN CUMHURİYET'İN KURULUŞUNA KADAR OLAN DÖNEMİ ANLATIYOR

Fenerbahçe Kulübü Eski Yönetim Kurulu Üyesi ve Fenerbahçe Kulübü Eski Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, film galasını heyecanla beklediğini belirterek, Fenerbahçe'nin kuruluşundan Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar uzanan önemli dönemi anlatan yapıma vurgu yaptı. Küçük, Fenerbahçe'nin tarihsel önemini vurgulayarak, futbolcuların askere alınarak savaşa katıldığı ve Harington Kupası'nı kazanarak ülkeye sevinç getirdiği dönemi de hatırlattı. Ayrıca, Galatasaray ile olan şampiyonluk yarışına ilişkin umutlarını dile getirdi ve Fenerbahçe'nin ligde birinci olmasını dilediğini ifade etti.

Fenerbahçe Eski Yöneticisi ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran ise filmin yapılmasının ve galada bulunmanın gurur verici olduğunu belirtti. Ayrıca, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın hakları konusundaki soruya Saran, "İnşallah. Onu sonra konuşalım. Bu gece Fenerbahçe gecesi." şeklinde yanıt verdi. Saran, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un seçimli genel kurulda aday olmayacağını açıklaması üzerine kendisinin adaylığına dair bir şey söylemeyeceğini belirtti.

Galaya katılanlar arasında Ali Koç'un yanı sıra Fenerbahçe yöneticileri, sporcular ve ünlü oyuncular da yer aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.