Zaharova: ABD'nin yeni yaptırımları söylemleriyle çelişiyor

ABD'nin 8 Rus şirketine daha yaptırım getirme kararına ilişkin Facebook hesabından açıklama yapan Zaharova, "ABD’nin havaaracı endüstrisinden ve pilot eğitim alanından şirketler de dahil olmak üzere bazı Rus şirketlere yönelik...

ABD'nin 8 Rus şirketine daha yaptırım getirme kararına ilişkin Facebook hesabından açıklama yapan Zaharova, "ABD’nin havaaracı endüstrisinden ve pilot eğitim alanından şirketler de dahil olmak üzere bazı Rus şirketlere yönelik yaptırım uygulama kararı hayal kırıklığı verici. Elbetteki bu yeni yaptırımlar bizim için ciddi bir problem yaratmayacak, ama ABD bu yaptırımları getirirken nedenini dahi belirtmedi" ifadelerini kullandı.

ABD TERÖRE KARŞI İŞ BİRLİĞİNİ BALTALIYOR'

Yaptırımların ABD’nin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten Zaharova, "Bu adım ABD’nin, Suriye’deki de dahil olmak üzere, terörle mücadeleye yönelik kullandığı ifadelerle uyuşmuyor. Aksine ABD’de dahil tüm ülkeler için tehdit oluşturan IŞİD ve diğer terör örgütlerini yok etmeye karşı çok taraflı bir işbirliğini baltalıyor ve terörle mücadeleye yönelik söyledikleriyle tamamen çelişiyor" ifadelerini kullandı.

Zaharova, ABD’nin bu adımla bir kez daha önceliği Rusya ile işbirliğini bozmaya verdiğini vurguladı.

Yeni yaptırımların listesine Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport, uçak ihracat şirketi Aviaeksport, NPO Maşinostroyeniya füze tasarım şirketi, Rusya’nın en büyük silah üretim şirketi Bazalt, Ulyanovsk Sivil Havacılık Enstitüsü, Ural Sivil Havacılık Eğitim Merkezi, Jukovskiy-Gagarin Hava Kuvvetleri Akademisi, 150 nolu Uçak Onarım Fabrikası dahil edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas'tan açıklama: "Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz"
İsveç'te Eurovision Öncesi İsrail Boykotu: Malmö'de Protestolar ve Güvenlik Endişeleri
Chris Hemsworth'un Oğlu İçin Brad Pitt İlhamı
Adamawa Eyaletindeki Kızamık Salgını: 42 Çocuk Hayatını Kaybetti
Suudi Bakan: Gazze'de Ateşkes İçin İİT Zirvesinde Çağrı