Zaharova: Kiev rejimi Irak, Suriye ve Libya'nın kaderini hatırlamalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Kiev yönetiminin Irak, Suriye, Libya ve ABD tarafından işgal edilen diğer devletlerin kaderini hatırlaması gerektiğini dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, ABD’li politikacıları dinleyen Kiev yönetiminin Irak, Suriye, Libya ve ABD tarafından işgal edilen diğer devletlerin kaderini hatırlaması gerektiğini söyledi.

Zaharova, "Alaycı ve küstah bir şekilde dünyanın her tarafına girerek, geride ölüm ve kaos bırakıyorlar. Kiev rejimi, yöneticileri bu aşırı çirkinliğin suç ortağı olmak isteseler bile, bu rolün küratörler tarafından kendilerine verilmeyeceğini anlamalıdır. Ukrayna bağlamında, Hollywood kurallarına göre çekilecek ve dünya çapında gişe rekorları kıracak bir sonraki filmde ‘tali hasar’ terimi kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Zaharova, ABD’li politikacıları dinleyen Kiev yetkililerine, 1997-2000 yıllarında Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı yapan ABD’li emekli Orgeneral Wesley Clark’ın 2007'de California Commonwealth Club'da okuduğu ‘Liderlik zamanı: Görev, onur, ülke uğruna’ başlıklı raporunu hatırlamalarını tavsiye ederek, Clark’ın şu sözlerini aktardı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki Çatışmalarda İsrail Askerlerinin Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor
Libya'da Temsilciler Meclisi Üyesi Kaçırıldı
Ünlü Tasarımcı Svitlana Indelicato'nun Şüpheli Ölümü Moda Dünyasını Sarsıyor
Suudi Kralı Selman'ın Sağlık Durumu Endişe Yaratıyor: Tıbbi Testler Başlıyor
İsrail'in Gazze Mülteci Kampına Saldırısı: En Az 20 Ölü!