Zam hesabı değişebilir: Mahkeme TÜİK'ten enflasyon hesabında kullandığı bilgi ve belgeleri istedi!

Ankara 6. İdare Mahkemesi, TÜİK'ten enflasyon hesaplamalarında kullandığı tüm bilgi ve belgeleri talep etti. Mahkeme, 30 gün süre vererek, TÜİK’in savunma yapmasını istedi.

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile ilgili açılan bir davada kritik bir karara imza attı. Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz'in TÜİK aleyhine açtığı davayı görüşen mahkeme, TÜİK'ten enflasyon hesaplamalarında kullandığı tüm bilgi ve belgeleri mahkemeye sunmasını talep etti. Mahkeme, TÜİK’e savunma yapması ve belgeleri paylaşması için 30 gün süre tanıdı. 

Çilesiz, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçek enflasyonun altında olduğunu savunarak, ilk 6 aylık enflasyonun yeniden hesaplanmasını talep etmiş, ancak yanıt alamayınca dava açmıştı. Kararı "Emekli ve çalışanlar için olumlu bir gelişme" olarak nitelendiren Çilesiz, maaş zamlarında kullanılan enflasyon oranlarının haksız olduğunu ileri sürmüştü.

Mahkeme ayrıca, TÜİK’in belgeleri zamanında sunmaması durumunda, mevcut dosya üzerinden karar verebileceğini de belirtti. Yürütmenin durdurulması talebi ise TÜİK’in savunması alındıktan sonra değerlendirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.