Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve köşe yazarlarına operasyon

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.Terör polisi, bu sabah erken...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'nun talimatı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da 47 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

Terör polisi, bu sabah erken saatlerden itibaren belirlenen adreslerde gözaltı ve arama işlemi yaptı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan isimler arasında Ali Bulaç, Abdülhamit Bilici. Mehmet Kamış, Şahin Alpay ve Mümtazer Türköne de bulunuyor.

AA’nın haberine göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, haklarında gözaltı kararı verilen şahısların adreslerinde arama yapıyor.

Polis ekipleri saat 06.00 sıralarında Şahin Alpay’ın Beşiktaş’taki evine gelerek yaklaşık 2.5 saat evde arama yaptı. Ardından Şahin Alpay’ı gözaltına aldı.

Kelepçesiz olarak polis aracına alınan Şahin Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine '' Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum'' dedi.

Gazete yöneticileri hakkında “gazete tirajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak'' iddiası da bulunuyor. Ayrıca şüpheliler hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak'', “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme'' iddiası bulunuyor.

MERDAN YANARDAĞ'DAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cemaat gazetecileri hakkındaki gözaltı kararını Twitter'dan değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Mercedes-Benz, Apple CarPlay desteğini sonlandırıyor
Tesla Cybertruck'ın Türkiye tarihi belli oldu!
İkinci el araba alacaklar elini çabuk tutsun: Zam dalgası geliyor!
Artık herkes Mercedes-BMW-Audi yerine bunu alacak!
Ucuz premium araç isteyenler dikkat! Lexus LBX Türkiye pazarına giriyor