Zamlar katlanacak: Kafe ve restoranlarda KDV ikişer puan arttı

Seçimlerin ardından her kalemde gelen zamlara son olarak KDV artışı da eklendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; yiyecek- içecek satışı yapan işletmelerde geçerli olan yüzde 8 KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20'ye çıkartıldı.

Seçimler sonrasında artan fiyatlara ek olarak, KDV artışı da geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, yiyecek ve içecek satan işletmelerde uygulanan KDV oranı artırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Katma Değer Vergisi (KDV) Genel Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair bir düzenleme yayımlandı.

KAFE VE RESTORANLARDA KDV İKİŞER PUAN ARTTI

Buna göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle, lokanta, kafe gibi işletmelerde uygulanan KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Daha önce yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan oran ise yüzde 20'ye yükseltildi.

Bu değişiklik 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe girecek ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanacak. Ayrıca, işletmelerin kendi ürünlerini ve dışarıdan temin edilen ürünleri için aynı KDV oranını uygulayacakları belirtildi. İnternet üzerinden, telefonla veya gel-al gibi yöntemlerle yapılan satışlarda da aynı KDV oranının geçerli olacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Müjde Ar'ın son haliyle, ortaya çıktı!
Kim Kardashian Minicik Çantasında Kaç Bin Dolar!
Ahmet Uğurlu son yolculuğuna işte böyle uğurlandı!
Serdar Ortaç: "Her şeyimi kaybettim"!
Gülben Ergen İkonikleşmiş "Bana unutmayın ki hiçbir şey olmaz!" Sözünü Yine Hatırlattı!