Zara, Berska ve Pull&Bear Türkiye'yi Terk Ediyor mu? İspanyol Moda Devi Hakkında Flaş İddia

Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Bershka gibi ünlü moda markalarını bünyesinde barındıran İspanyol perakende devi Inditex'in Türkiye'den çekileceği yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Moda dünyasında büyük yankı uyandıran bu haberle ilgili Inditex'ten resmi bir açıklama geldi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAZIR GIYIM PERAKENDE GRUBU INDITEX'TEN TÜRKIYE AÇIKLAMASI: ÇEKILME İDDIALARINA YANIT

Dünyanın en büyük hazır giyim perakende grubu olarak bilinen İspanya merkezli Inditex, 26 yıl önce girdiği Türkiye pazarından çekileceği iddialarına yönelik önemli bir açıklama yaptı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, "Türkiye’den gidiyorlar" iddialarının aksine Inditex Türkiye yöneticileri, hem üretim hem de perakende alanlarında büyüme planları yaptıklarını vurguladı ve Türkiye'de kalıcı olduklarının altını çizdi.

DÜNYANIN 13. ZENGINI AMANCIO ORTEGA'NIN KURDUĞU DEV

77.3 milyar dolarlık servetiyle (Forbes-2023) dünyanın en zengin 13. kişisi olan Amancio Ortega tarafından kurulan Inditex’in çatısı altında Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho, Bershka gibi popüler markalar bulunuyor. Son yıllarda Türkiye'deki üretim maliyetlerinin artması nedeniyle şirketin Türkiye'den çekileceğine dair spekülasyonlar yapılıyordu. Ancak Inditex yetkilileri, bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Yetkililer, "Türkiye’den çekileceğimiz iddiaları sık sık çeşitli mecralarda dile getiriliyor. Bunun neden yapıldığını biz de anlamıyoruz," diyerek tepki gösterdi ve şu açıklamayı yaptı:

"TÜRKIYE BIZIM İÇIN ÖNEMLI BIR PAZAR"

"Türkiye, merkezimiz için en önemli pazarlardan biri. Bizim için burada fiyat tutturamamak diye bir sorun yok. Türkiye, İspanya’ya yakın olması ve kaliteli üreticilere sahip olması nedeniyle çok değerli bir ülke. Uzun süreli işbirliklerimizin olduğu Türkiye’de üretimimizi artırarak, perakende alanında da yeni mağazalar açarak varlığımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu yıl 14 mağazamızı yenileyip alan büyütmeyi, ayrıca 10 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Inditex olarak tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla Türkiye’nin bir parçası olmaktan mutluyuz."

TÜRKIYE, INDITEX'IN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK TEDARIKÇISI

Türkiye'nin üretimde Inditex için kritik bir rol oynadığını vurgulayan yetkililer, "Türkiye, güçlü üretim altyapısıyla en önemli tedarikçilerimiz arasında ilk üçte yer alıyor. Pandemiden bu yana Türkiye’den yapılan alımlarda artan bir trend gözlemliyoruz. Bu alanda işbirliğimizin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyoruz," ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.