Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı

Zelenski, ABD ve Biden'e teşekkür ederek, Putin'in tehditlerine karşı birlik çağrısı yaptı. İki ülkenin iş birliği, dünyanın istikrarı için önemli.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Başkanı Biden ve Amerikan halkına teşekkür ederek, Rusya'nın tehditlerine karşı birlik çağrısı yaptı. İki ülkenin iş birliği, küresel istikrar için kritik öneme sahip. Zelenski, Putin'in planlarını boşa çıkarmak için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Biden ve ABD halkına destekleri için teşekkür ederek, "Başkan Biden'a, ABD Kongresine ve Putin'e boyun eğmek yerine onun yelkenlerini suya indirmenin gerekliliğinin farkında olan tüm Amerikalılara minnettarım. Çünkü yalnızca o zaman özgürlüğe yönelik tehditler gerçekten azalabilir. Birlikte bunu başarabiliriz" dedi.

Zelenski, tasarının imzalanmasını beklemekle geçirdikleri altı ayı telafi edeceklerini belirtti ve "Ukrayna ve ABD'nin tüm iş birliği, şiddet ve kaos içinde değil, kurallara göre yaşamak isteyen tüm dünyayı güçlendirmektedir. Şimdi, tartışma ve kuşku içinde geçen altı ayı telafi etmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Rusya'nın bu süre zarfında başardıklarını ve Putin'in planladıklarına karşı önlem almaları gerektiğini vurgulayan Zelenski, sözlerini "Cephedeki tüm eylemleri, enerji sektörümüze ve altyapımıza yönelik tüm saldırıları, şehirlerimize ve köylerimize yönelik tüm terörü göz önünde bulundurarak, dünyada yaşama değer veren herkesi Rusya'ya daha fazla baskı yapmak için harekete geçirmeliyiz" şeklinde tamamladı.

Başkan Biden ile yapılan anlaşmaların yüz yüze de uygulanmasının önemine dikkat çeken Zelenski, ABD'ye teşekkür etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti