Zelenski: Ukrayna Zirvesi savaşı sona erdirme peşinde!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, yeni bir adım ile gündeme geldi! Ukrayna Devlet Başkanı, gelecek hafta İsviçre'de yapılacak Ukrayna Barış Zirvesi'nin savaşı sona erdirmeye yönelik ilk adım olduğunu..

Zelensky, temaslarını sürdürmek üzere gittiği Fransa'nın başkenti Paris'te Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Zelensky, Macron'la yaptıkları görüşmede savaş alanındaki durumu detaylı olarak ele aldıklarını kaydederek, Fransa ve onlara destek veren ülkelere teşekkür etti.

Zelensky, Ukrayna'da 155 kalibrelik top mermisi üretimi konusunda bir Fransız firmasıyla anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Zelensky, toplantıda Ukrayna barış konferansı hazırlıklarının da ele alındığını kaydederek, katılımından dolayı Macron'a minnettar olduğunu kaydetti.

Liderlerin öncelikli olarak barış zirvesine katılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, şöyle konuştu: "Rusya Federasyonu'ndan korkup ilk zirvemizi desteklemeye gerek yok. "Bu bir ilk adım ama kesinlikle savaşı sona erdirmeye yönelik bir adım."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.