Zelenski: "Zafer için hızlı kararlar şart!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen ile yaptığı toplantıda, Rusya'ya karşı zafer için hızlı kararların önemine vurgu yaptı. AB, Ukrayna’ya 35 milyar euro kredi vermeyi planlıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Kiev'de bir araya geldi. Ortak basın toplantısında Zelenski, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında zafer kazanabilmek için müttefiklerin hızlı kararlar almasının kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.

Zelenski, ayrıca Ukrayna'nın hava savunma, enerji ve yerli silah alımları için önerilen milyarlarca dolarlık Avrupa Birliği (AB) kredisini kullanma planlarını da açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konudaki rolüne dikkat çeken Zelenski, iki liderin buluşmalarında bu stratejileri ele alacaklarını ifade etti. Önümüzdeki hafta ABD’ye seyahat edecek olan Zelenski, Biden ve yardımcısı Kamala Harris ile görüşerek destek talep edecek.

Toplantıda Ursula von der Leyen, AB'nin Ukrayna’ya Rusya'nın dondurulmuş mal varlığıyla desteklenen 35 milyar euro kredi vermeyi planladığını duyurdu. Bu açıklama, Moskova'nın nasıl bir yanıt vereceği merak edilen bir gelişme olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.