Zelenski'den NATO'ya kritik çağrı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Hırvatistan'da düzenlenen "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi"nde, Ramstein formatındaki Ukrayna Temas Grubu toplantısının yeni tarihinin kısa süre içinde belirleneceğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Hırvatistan'ın Dubrovnik şehrinde düzenlenen "Ukrayna-Güneydoğu Avrupa Zirvesi" çerçevesinde Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Zelenski, bu hafta yapılması planlanan Ramstein formatındaki Ukrayna Temas Grubu toplantısının, ABD'deki kasırga nedeniyle ertelendiğini belirterek, yeni tarihinin kısa süre içinde açıklanacağını söyledi.

Zelenski, Ramstein toplantısından önce İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya'nın liderleriyle görüşeceğini vurguladı. "Bir günde güçlenmemizin bağlı olduğu kilit ortaklarımızla görüşmelere başlayacağım" şeklinde konuşan Zelenski, bu görüşmelerin ardından Barış Planı’nı Ramstein toplantısında tüm ortaklara sunmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, "Zafer Planı, Beyaz Saray'da sunulduğu gibi burada da detaylı olarak sunulacak" dedi.

Ramstein toplantısının ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlığında 50'den fazla savunma bakanı ve birçok liderin katılımıyla gerçekleşeceğine dikkat çeken Zelenski, tüm güneydoğu Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki savaşın adil bir şekilde sona ermesi ve gerçek barış ile diplomasi konusundaki kararlılığını dile getirdi.

Ukrayna'nın NATO'ya üyelik süreci hakkında da konuşan Zelenski, "Davet konusundaki ilk adımların atılmasını istiyoruz. NATO'ya davet, ittifaka üyelik değildir. Evet, NATO üyesi olmak daha iyi. Ancak şu an konumuzu güçlendirmekten bahsediyoruz. Savaştan sonra, 10 yıl, 30 yıl sonra değil, şimdi" ifadelerini kullandı. Zelenski, savaş sırasında Ukrayna'nın NATO üyeliğine temkinli yaklaşan ülkelerin liderlerinin tutumunu anladığını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.