Zelenski'nin BRICS Zirvesi ve Doğu Avrupa'nın Rus Korkusu!

Gazeteci Murat Yetkin, ABD ve AB’nin Ukrayna siyasetinin Doğu Avrupa halklarındaki Rusya korkusunu artırdığını ve bazı ülkelerin bu duruma daha çekingen yaklaştığını belirtti.

Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna politikalarının, Doğu Avrupa ülkelerindeki Rus korkusunu artırdığını ve bu durumun bazı ülkeleri Rusya’ya daha da yaklaştırdığını ifade etti. Yetkin, "Ukrayna lideri Zelenski son olarak BM Genel Sekreteri Guterres’in BRICS toplantısına katılıp Putin’le görüşmesini engellemek istemiş, ancak başaramamıştı" hatırlatmasını yaptı.

DOĞU AVRUPA ÜLKELERİ DAHA ÇEKİNGEN

Yetkin, son haftalarda bazı Doğu Avrupa ülkelerinin ABD ve AB çizgisine daha temkinli yaklaşmaya başladığını vurguladı. Bu durumun, Batı’nın izlediği Ukrayna politikasının bölgedeki Rus korkusunu azaltmak yerine artırmasından kaynaklandığını belirtti. "İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş süresince acılar çekmiş Doğu Avrupa halkları, anlaşılan Ukrayna örneğine bakıp yoğurdu üfleyerek yiyor; Moskova’ya arayı bozmak istemiyor" dedi.

ZELENSKİ’NİN DURUMU

Yetkin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in 22-24 Ekim’de Kazan’da yapılan BRICS Zirvesine gitmesini engellemeye çalıştığını ancak bunun başarısız olduğunu belirtti. Bu durumun, Doğu Avrupa ülkeleri tarafından yakından izlendiği de Notlar arasında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.