Zelenski'nin Putin Açıklaması: Moskova'daki Terör Saldırısını Ukrayna'ya Bağlamaya Çalışıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna'ya bağlamaya çalıştığını söyledi. Zelenski, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Ukrayna vatandaşlarına hitaben bir konuşma yaptı..

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Moskova'daki terör saldırısını Ukrayna'ya bağlama çabalarını eleştirdi.

Zelenski, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajında, Ukrayna vatandaşlarına yönelik bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Putin'in dün Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonunda gerçekleşen terör saldırısının sorumlularının Ukrayna'ya kaçmaya çalıştığı iddiasını değerlendiren Zelenski, Rus yetkililerinin sürekli olarak Ukrayna'yı suçlama eğiliminde olduklarını ve benzer iddiaları daha önce de dile getirdiklerini belirtti.

Zelenski, Rus ordusunu Ukrayna ve Ukrayna halkına yönelik terör eylemleri düzenlemekle suçladı ve Putin'in Rus vatandaşlarına değil, Ukrayna'ya saldırı konularını nasıl getireceğiyle ilgilendiğini savundu.

Ayrıca, Rus halkının Rus askerlerinin Ukrayna'da ölümü konusunda Putin'den hesap sormadığı sürece, Putin'in bu durumu kendi lehine kullanacağını ifade etti ve teröristlerin her zaman kaybetmesi gerektiğini vurguladı.

Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, saldırganların silahlarla saldırdığı ve binanın çatısında yangın çıktığı görüntülerin sosyal medyada paylaşıldığını belirtti. Saldırı sonucunda 133 kişinin hayatını kaybettiği ve 100'den fazla yaralı olduğu açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de aralarında olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladığı biliniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak