Zelenskiy Beyaz Saray’da! Biden, Ukrayna’ya Yeni Yardım Paketini Açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya gelerek, Ukrayna’ya Rus saldırganlığına karşı mücadelede destek olmak amacıyla toplamda 8 milyar dolarlık askeri yardım sağlayacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Beyaz Saray’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Biden, Ukrayna halkının Rus saldırganlığına karşı verdiği mücadelede ABD'nin yanında olmayı sürdüreceğini vurguladı. Biden, "Zelenskiy’i Beyaz Saray’da yeniden ağırlamaktan gurur duyuyorum. Yaklaşık 3 yıldır, özgürlükleri için savaşan Ukrayna halkını desteklemek, yönetimimin önceliklerinden biri oldu" dedi. Biden, bu süreçte ABD'nin Ukrayna'ya ortalama 8 milyar dolarlık askeri yardım yapacağını açıkladı.

Biden, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı elde ettiği kazanımları övse de, savaşın sona ermesi için yapılması gereken çok iş olduğunu belirtti. "Rusya'nın işgal ettiği toprakların yarısından fazlası geri alındı. Ancak daha fazlası yapılmalı, bu yüzden Ukrayna'ya güvenlik yardımları artırılacak," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Pentagon'a Ukrayna'ya tahsis edilen tüm güvenlik yardım fonlarının kullanılmasını talimat verdiğini de sözlerine ekledi.

Biden, Ukrayna’ya destek sağlayan 50’den fazla ülkenin Almanya'da yapılacak Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısında bir araya geleceğini de duyurarak, "ABD, Ukrayna'nın savaşı kazanması için gereken desteği sunmaya devam edecektir" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.