Zelenskiy, Blinken ve Lammy ile Görüştü: Ukrayna'ya Yeni Askeri Yardım Paketleri Yolda

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiga, 4. Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne katılmak için Kiev'de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Zelenskiy, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın savunma kapasitesini artırmaya yönelik tüm konuların masaya yatırıldığını belirtti. Özellikle hava savunması, F-16 savaş uçakları, insansız hava araçları ve zırhlı araçlar gibi askeri ekipmanlar üzerinde duruldu.

Blinken, Ukrayna'nın uzun menzilli silahların kullanılması için Batı'dan izin talebini Biden'a ileteceğini söyledi. Ayrıca, ABD'nin Ukrayna'ya 717 milyon dolar değerinde enerji, insani yardım ve mayın temizleme desteği vereceğini açıkladı. İngiltere ise her yıl 3 milyar sterlinlik askeri yardım sağlamaya devam edeceğini belirtti ve ek hava savunma füzeleri ile askeri ekipman tedarikini hızlandıracaklarını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.