Zelenskiy: Çin, Rusya'ya Silah Sağlamayacak ve Ukrayna'nın Egemenliğini Destekliyor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin'e yaptığı resmi ziyarette, Çin'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediği ve Rusya'ya silah sağlamayacağı konusunda teyit aldığını açıkladı. Zelenskiy, Kuleba'nın temasları sonrası ayrıntılı bir rapor beklediğini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son değerlendirmesinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin'de resmi temaslarda bulunduğunu belirtti. Zelenskiy, bu ziyaretin uzun bir aradan sonra Çin'e yapılan ilk üst düzey ziyaret olduğunu vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili son değerlendirmesinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba'nın Çin'de resmi temaslarda bulunduğunu hatırlattı. Bu ziyaretin, uzun bir aradan sonra Çin'e yapılan ilk üst düzey ziyaret olduğunu vurguladı. 

Zelenskiy, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in daha önce kendisine Çin'in Rusya'ya silah vermeyeceğini söylediğini belirtti ve bu konunun Kuleba'nın temasları sırasında da doğrulandığını bildirdi. Zelenskiy, şu ifadeleri kullandı: "Çin'in Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğine dair açık bir sinyal var. Çin lideri Şi Cinping'in bana Çin'in Rusya'ya silah sağlamayacağını söylediği de doğrulandı. Ukrayna'ya döndükten sonra Bakan'dan ayrıntılı bir rapor bekliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.