Zelenskiy Münih Konferansında: Güvenlik Yardımı Çağrısı ve Avdiyivka Çekilmesi

Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı'nda mühimmat kıtlığına dikkat çekti ve Avdiyivka'dan çekilme sürecini açıkladı. Ukrayna lideri, müttefiklerinden daha fazla güvenlik yardımı talep ederken, Rus saldırılarına karşı birlik çağrısı yaptı.

Bugün, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı'nda önemli bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, Ukrayna'nın mühimmat kıtlığı ve Avdiyivka kentindeki savaşın ardından yaşanan çekilme süreciyle ilgili olarak müttefiklerinden daha fazla güvenlik yardımı talep etti.

The Kyiv Independent'ın bildirdiğine göre, Zelenskiy'nin konferansa katılımı, özellikle ordunun 17 Şubat'ta Rus güçlerinin kuşatma girişimine maruz kalan Avdiyivka şehrinden geri çekilmesinin yaşandığı bu kritik dönemde gerçekleşti.

Konuşmasında Zelenskiy, "Ukrayna'yı yapay silah eksikliği içinde, özellikle de topçu ve uzun menzilli yetenek eksikliği içinde tutmak, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in mevcut savaş yoğunluğuna uyum sağlamasına olanak tanıyor" dedi.

Zelenskiy ayrıca Avdiyivka'dan çekilmenin amacının "askerlerinin hayatını kurtarmak" olduğunu vurguladı. Konuşmasını tamamlarken, "Lütfen Ukrayna'ya savaşın ne zaman sona ereceğini sormayın. Putin'in neden hala savaşı sürdürebildiğini kendinize sorun" diyerek müttefiklerinden daha fazla destek istedi.

Zelenskiy'nin CNN'in Uluslararası Haber Sunucusu Christiane Amanpour ile yaptığı halka açık röportajda, "Ukrayna yalnız bırakılırsa Rusya bizi yok eder" ifadesini kullandı. Ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'ya dönme olasılığı sorulduğunda, Trump'ın davet edildiğini ve eğer gelirse kendisinin de ön cepheye gitmeye hazır olduğunu belirtti. Zelenskiy, Trump'ın Ocak 2024'te verdiği söz üzerine, Rusya ile savaşı 24 saat içinde sona erdirmesi durumunda Kiev'de sıcak bir karşılama yapacaklarını ifade etti. Trump'ın savaşla ilgili birincil hedefinin 24 saat içinde ateşkes sağlamak olduğunu, ancak bu hedefin hangi şartlara bağlı olduğunu belirtmediğini ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Londra-Singapur Uçağında Korku Anları: Türbülans Nedeniyle 1 Ölü, 30'dan Fazla Yaralı!
Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı