Zelenskiy: Rusya Mayıs sonu ya da yaz aylarında yeni bir saldırı deneyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın mayıs sonu veya yaz aylarında Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırıya hazırlandığını belirterek, Kiev'in kendine ait net bir savaş planı olduğunu ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıldönümünden bir gün sonra yaptığı konuşmada, Rusya'nın mayıs sonu veya yaz aylarında Ukrayna'ya karşı yeni bir saldırıya hazırlandığını belirtti. Reuters'ta yer alan habere göre, Zelenskiy, Kiev'in kendine ait net bir savaş planının olduğunu ifade etti ve Kiev'in ve Batılı müttefiklerinin bir arada kalmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'nın zaferinin Batı'nın desteğinin devamına bağlı olduğunu tekrarladı.

Zelenskiy, Kiev'de gazetecilere verdiği demeçte, "Onların saldırısına hazırlanacağız. 8 Ekim'de başlayan saldırılarının hiçbir sonuç getirmediğine inanıyorum. Biz kendi açımızdan planımızı hazırlayıp uygulayacağız" dedi.

RUSYA ZELENSKİY'NİN AÇIKLADIĞI RAKAMI REDDETTİ

Zelenskiy, Şubat 2022'den bu yana 31 bin Ukraynalı askerin öldürüldüğünü açıklamıştı, ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı bu rakamın doğru olmadığını iddia etti.

Asker rotasyonlarının savaş çabaları açısından eleştiri önemine değinen Zelenskiy, Ukrayna'nın yedek kuvvetlerini daha iyi hazırlaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ABD Kongresi'nin yeni ve büyük bir askeri ve mali yardım paketini onaylayacağından emin olduğunu belirterek, Ukrayna'nın bu karara bir ay içinde ihtiyacı olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor