Zelenskiy'den Kursk Saldırısı Açıklaması: 'Harkiv ve Donetsk'te İlerlemeyi Yavaşlattık!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kursk saldırısının Moskova'nın doğudaki ilerlemesini yavaşlattığını ve Harkiv ile Donetsk bölgelerinde etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, barış planının Biden'ın kararına bağlı olduğunu vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın sınır bölgesi Kursk'a yapılan saldırının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, bu saldırının Moskova'nın Ukrayna'nın doğusundaki ilerlemesini yavaşlattığını ve Harkiv bölgesinde düşmanın durdurulduğunu belirtti. Ayrıca, Donetsk bölgesindeki ilerleyişlerin yavaşlatıldığını, ancak burada durumun oldukça zor olduğunu ifade etti. Zelenskiy, Rusya'nın Kursk cephesinde yaklaşık 40 bin askerinin bulunduğunu ve bu askerlerin karşı saldırıya geçtiğini, ancak şu ana kadar ciddi bir başarı elde edemediklerini söyledi.

Zelenskiy, barış formülünün uygulanmasıyla ilgili birkaç maddeden oluşan bir planlarının bulunduğunu ve bu planın başarılı bir şekilde yürütülmesinin güvenilir bir yol açabileceğini belirtti. Ancak, bu planın uygulanmasının Biden'ın kararına bağlı olduğunu vurguladı, Putin'in kararına değil. Zelenskiy, planın detaylarını açıklamadı, ancak planın uluslararası diplomasi ve barış süreci üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.