Zelenskiy’den Önemli Açıklama: 10 Esir Daha Kurtarıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus esaretinden 10 kişiyi daha kurtardıklarını duyurdu. Takas sonucu serbest kalanlar arasında 2021’de Kırım’da tutuklanan KTMM Başkan Yardımcısı Nariman Celal de yer aldı. Zelenskiy, tüm esirlerin serbest bırakılması için mücadele edeceklerini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, X üzerinden yaptığı paylaşımda, Rus esaretinde bulunan 10 kişinin daha serbest bırakıldığını duyurdu. Takas kapsamında özgürlüğüne kavuşan isimler arasında, 2021 yılında Kırım’da tutuklanan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Nariman Celal da bulunuyor. Zelenskiy, esirlerin tamamının kurtarılması için çabalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Tüm zorluklara rağmen 10 kişiyi daha Rus esaretinden kurtarmayı başardık," ifadesini kullandı. Esirlerin serbest bırakılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Zelenskiy, tüm esirler kurtarılıncaya kadar çaba sarf edeceklerini vurguladı.

Rusya ile Ukrayna arasında yapılan takas sonucunda serbest kalanlar arasında Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Nariman Celal de bulunuyor. Celal, 2021 yılında Kırım'da Rus güvenlik güçleri tarafından esir alınmıştı. Rus istihbaratı, 23 Ağustos 2021'de Akmescit yakınlarındaki Anğara köyünde bir sabotaj eylemi düzenlendiğini iddia etmiş ve bu eylemin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü ile Kırım Tatar Milli Meclisi tarafından organize edildiğini öne sürmüştü. Bu iddialar doğrultusunda KTMM Başkan Yardımcısı Celal tutuklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.