Zeydan Karalar’dan konser yasaklarına tepki: Sanki ‘Millet birbirine kin duysun’ şartları olgunlaşmaya başladı

Türkiye’de görülen bir durum değildi diyen Kararlar, “Sanki bir arada yaşam tarzı kalksın da millet birbirine kin duysun şartları oluşmaya başladı” dedi.

TELE1’de Nilüfer Bıyıklı’nın sunduğu Başka Sohbetler, Altın Koza Film Festivali özel yayını gerçekleştirdi. Bıyıklı, programa konuk olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a iptal edilen konver ve festivalleri sordu.

“Adana’nın mozaik bir kent. Her şehirden insan var. Katı dindar katı demokrat insan da var. Ateist de var farklı dinden insan da var. Adana aykırı insanları bir arada yaşatan bir yer. İçki içen ve içmeyen aynı masada oturabilir.

Aleyna Tilki ile bayramı kutlayacağız

Ülkeyi yönetenler bir yaşam tarzı asla dayatmamalı. Biz farklı yaşam biçimi olan insanlara demokratik bir ortam sağlayacak koşulları sağlamalıyız. Yöneticinin işi bu. Ne yazık ki son yıllarda ülkede kardeşlik unutuldu. Sanki bir arada yaşam şansı ortadan kalksın da millet birbirine kin duysun şartları olgunlaşmaya başladı. Bu çok kötü bir gidiş lakin sanat bunu engelliyor. Son zamanlarda konser iptal ediyorsunuz. Aleyna Tilki, Gülşen… Bir gerekçe il başka bir festivali iptal ediyorsunuz. Bu Türkiye’de görülen bir durum değildi. Biz de konseri iptal edilen Aleyna Tilki’nin Adana’da sahne olmasını istedik. Kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda binlerle meşale ile yürüdükten sonra Tilki ile bayramı kutlayacağız. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Video Haberleri

Kurnaz hırsızın şaşırtıcı yöntemi: 10 saniye içinde çaldı
Maçta dili boğazına kaçtı
Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım
Kaybedersek bu kötü gidişata ortak olmam, makamları bırakırım
Özgür Özel kadrosunu ilk kez açıkladı