Zeynep Bastık, Spotify Global 50’ye Türkçe Şarkılarla Damga Vurdu!

Zeynep Bastık, Spotify Global 50 listesine 45. sıradan giriş yaparak Türkçe şarkılar arasında bir ilke imza attı. Günlük 2.5 milyon dinlenmeyle Türkiye'nin en çok dinlenen kadın müzisyeni oldu. Türkçe müzik uluslararası alanda yükselişte!

Zeynep Bastık, Spotify Global 50 listesine sıçrayarak Türkçe müziğin uluslararası alandaki yükselişine liderlik ediyor. Günlük 2.5 milyon dinlenmeyle Türkiye'nin en çok dinlenen kadın müzisyeni unvanını almasıyla, Bastık adını dünya müzik sahnesine altın harflerle yazdırdı.

Zeynep Bastık, cover yaptığı şarkılarla tanınan bir ses sanatçısı olarak, Spotify Global 50 listesine giriş yaparak Türkçe şarkılar arasında önemli bir başarıya imza attı. 45. sıradan listeye giriş yapması, Türkçe müziğin uluslararası platformlarda da dikkate değer bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Ayrıca, Bastık'ın Mabel Matiz'in "Lan" şarkısını yorumlayarak bu başarıyı elde etmesi, Türkçe müziğin ve sanatçıların uluslararası arenada daha fazla tanınmasına katkı sağlıyor. Günlük 2.5 milyon kez dinlenen şarkısıyla Türkiye'nin en çok dinlenen kadın müzisyeni unvanını alması da ayrıca dikkat çekici bir başarı. Bunun yanı sıra, listede yer alan diğer şarkıların da popülerliği artırdığı görülüyor. Örneğin, Uzi'nin "Arasan da..." şarkısı 65. sıraya yükselmişken, Mabel Matiz ve Mert Demir'in "Antidepresan" şarkısı da listeye giriş yapmış. Bu başarılar, Türkçe müziğin uluslararası alanda daha fazla ilgi görmesine ve dinleyici kitlesini genişletmesine olanak tanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

İngiliz rock grubu Wishbone Ash, İstanbul'da konser verecek!
Tarih teknolojiyle buluştu: Binlerce yıllık 2 bin tablet, yapay zekayla okundu!
Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı