Zeyni İpek, DEM Parti'den İstifa Etti: 'Kendime Kumpas Kuruldu' İddiası

Zeyni İpek, Kızıltepe Belediye Eş Başkanı olarak DEM Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Hakkında başlatılan disiplin soruşturmasını bir kumpas olarak nitelendiren İpek, bağımsız olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa ettiğini duyurdu. İpek, hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ifade ederek, bağımsız bir belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini açıkladı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Belediye Eş Başkanı Zeyni İpek, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) istifa ettiğini açıkladı. İpek, hakkında başlatılan disiplin soruşturması nedeniyle kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

İpek, bağımsız olarak görevine devam edeceğini belirterek, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, "Değerli Kızıltepe halkı; benim üzerimden oluşturulan kirli bir komplo ile kamuoyunu meşgul eden art niyetli bir durum yaşandı. Partimi de hedef alan bu kumpasın zarar vermemesi adına DEM Parti’den istifa ettiğimi duyuruyorum. Belediye başkanlığı seçim sürecinde Kızıltepe halkına verdiğim sözlerin sorumluluğunu yerine getireceğim için bağımsız bir belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Şehrimizin daha öncelikli problemlerine birlikte çözüm arayacağımız bu süreçte, sizlerin desteğiyle güzel bir Kızıltepe yaratacağımıza inanıyorum. Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum." ifadelerine yer verdi.

DEM Parti, 1 Ağustos 2024 tarihinde Zeyni İpek hakkında disiplin soruşturması başlattığını duyurmuştu. Partinin açıklamasında, "Kızıltepe Belediye Eş Başkanımız Zeyni İpek’e dair Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’na ulaşan şikâyet ve belgeler, partimizin program, ilke ve etik değerlerine aykırı davranışlarda bulunduğunu tespit etmiştir. Bu nedenle kendisi hakkında disiplin soruşturması başlatılmıştır. Sonuçlar kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır." denilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.