Zeytinburnu açıklarında kaza: Kargo gemisi ile yakıt tankeri çarpıştı

İstanbul Zeytinburnu açıklarında saat 22.30 sıralarında Liberya bandıralı yakıt tankeri ile Panama bandıralı kargo gemisi çarpıştı.

Zeytinburnu açıklarında Liberya bandıralı yakıt tankeri ile Panama bandıralı kargo gemisi çarpıştı. İki gemide de maddi hasar oluşurken, mürettebat kazayı yara almadan atlattı.

Olay saat 22.30 sıralarında Zeytinburnu açıklarında meydana geldi. Liberya bandıralı ‘Mammadaminresulzadeh' isimli yakıt tankeri Yalova'dan Rusya’ya giderken su aldığını belirterek telsizle yardım talep etti.

Olay yerine Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ve İstanbul Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yaptıkları incelemede Liberya bandıralı Amerika Newport’tan Ukrayna'ya giden ‘Doric Warrior’ isimli kuru yük gemisiyle çarpıştıklarını tespit etti. Ekipler, kaza sırasında gemilerde görevli bulunan mürettebatın yara almadan kurtulduğunu belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri denizde herhangi bir kirlilik oluşturmadığı için iki gemide de tehlike oluşturacak boyutta hasar olmadığı gerekçesiyle olay yerinden ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı