Zeytinyağı alırken iki kere düşünün! İnanılmaz hile ortaya çıktı: Bakın ne ile karıştırıyorlarmış

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yapılan bir operasyon, düzmece zeytinyağı üretiminin önemli bir vaka olduğunu ortaya çıkardı. Namık Kemal Caddesi'ndeki bir işletmede düzenlenen baskında, zeytinyağına karıştırılan pamuk yağı ve ayçiçek yağı ile binlerce kişiye sahte zeytinyağı satıldığı belirlendi.

Aydın'ın İncirliova ilçesinde gerçekleşen operasyon, düzmece zeytinyağı üretiminin vahim boyutlarını gün yüzüne çıkardı. Namık Kemal Caddesi'ndeki bir işletmede yapılan baskında, işletme sahibi Süleyman K'nın zeytinyağına karıştırdığı pamuk yağı ve ayçiçek yağının, binlerce kişiye zeytinyağı olarak satıldığı ortaya çıktı. Kilosunu 50 liradan satan şahıs, 10 ton 960 litre düzmece zeytinyağı ile yakalandı.

SAHTE ZEYTİNYAĞI SKANDALI ORTAYA ÇIKTI

Akşam saatlerinde gerçekleşen operasyon, düzmece zeytinyağı üretiminin vahim boyutlarını gözler önüne serdi. İncirliova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Namık Kemal Caddesi'nde faaliyet gösteren bir işletmede düzmece zeytinyağı üretildiğine dair ihbar üzerine harekete geçti.

SAHTE ZEYTİNYAĞI İÇİNE PAMUK VE AYÇİÇEĞİ YAĞI KARIŞTIRILMIŞ

Baskında yapılan incelemelerde, işletme sahibi Süleyman K'nın zeytinyağına pamuk yağı ve ayçiçek yağı karıştırdığı tespit edildi. Sahte zeytinyağının kilosunu 50 liradan satan şahıs, Denizli'deki fırınlara binlerce litre sahte ürünü pazarlıyordu.

TOPLAM DEĞERİ 2 MİLYON 400 BİN TL

El konulan düzmece yağların piyasa değeri tam 2 milyon 400 bin TL olarak belirlendi. Tarım İl Müdürlüğü personelleri, iş yerinde detaylı araştırmalar yaparak numuneler aldı. Toplam 6 ton ürün yediemin deposuna teslim edilirken, iş yerindeki depoların vanaları mühürlendi.

Operasyon kapsamında iş yerinde bulunan 1'i şüpheli 7 kişi gözaltına alındı. Sahte zeytinyağı skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti