Zimmet suçundan aranan oda başkanı yakalandı

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Celil Anık, zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararı onaması sonrası yakalama kararı çıkarıldı.

İZMİR ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODA BAŞKANI CELİL ANIK'A CEZA

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "zimmet", "görevi kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik" ve "denetim görevini ihmal etmek" suçlamalarıyla yargılandığı davada ceza aldı. Temmuz ayında görülen davada 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Anık’ın cezası, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi tarafından onandı. Bunun üzerine yakalama kararı çıkarıldı. 

Polis ekipleri, Gaziemir'de bir adreste yakaladığı Anık'ın, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Anık, 2005 yılından beri İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini yürütüyordu.

DAVADA NELER OLMUŞTU?

Celil Anık, aynı zamanda İzmir Sivil Havalimanı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı görevini de yürütüyordu. Ceza alan Anık’ın, yönetim kurulu başkanlığını devretmemesi nedeniyle Kooperatif, genel kurul yaparak yeni bir başkan seçme kararı aldı. Anık’ın görevini devretmemesi üzerine, 35 yıldır havalimanı ihalesini kazanan kooperatifin yeni yapılacak ihaleye katılmayacağı bildirildi.

Kooperatif üyelerinden Levent Boz ve diğer plaka sahipleri, Anık’ın oğlu Göktuğ Anık'ın başkanlığını yaptığı Gaziemir Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin ihaleyi kazanması için ihale tarihini bir gün sonrasına aldırdığını iddia ederek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) nezdinde itirazda bulundu.

Kooperatifin üyeleri, Anık’ın havalimanında normalde görevli olmayan taksicilerden kişi başı 1 milyon TL topladığını öne sürdü. Dilekçede, "Uzun yıllardan beri Kooperatifimizin Başkanı olan Celil Anık, 2021 yılından bu yana Kooperatifimizi hiçe sayarak kişisel rant peşine düşmüştür. Bu beyanımızın delili olarak, İzmir ilinde etkinlik gösteren en az 150 ticari taksi sahibinden, kişi başına zamanın rayiciyle 800.000 TL ile 1.000.000 TL arasında değişen meblağlarda şahsı adına, Kooperatifimize giriş parası adı altında nakit tahsilatlar yaparak, bugüne kadar ortalama 120 milyon Türk lirasını zimmetine geçirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.