Ziraat Bankası İhracatçılara 150 Milyonluk Yeni Kredi Paketi: İhracata Tam Destek!

Ziraat Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle başlattığı 'İhracata Tam Destek Kredi Paketi' ile ihracatçı firmalara 5 milyon dolar veya 150 milyon liraya kadar avantajlı kredi imkanı sunuyor.

Ziraat Bankası, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzaladığı protokol kapsamında, ihracatçı firmalar için "İhracata Tam Destek Kredi Paketi" uygulamasını başlattığını duyurdu. Bu yeni kredi paketi ile birlikte ihracatçı firmalara, 5 milyon dolar veya 150 milyon liraya kadar uygun maliyetli ihracat kredisi imkanı sunulacak.

TİM üyesi firmalar, rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinden birini tercih edebilecekler. Rotatif kredi seçeneğinde vade süresi 12 ay olacak ve limit dahilinde asgari her kullanım tutarı ile doğan ihracat taahhüt tutarı kadar ihracat bedeli bankaya yönlendirildiğinde toplam vade süresi 36 ayı aşmayacak şekilde, maksimum 2 kez yenilenebilecek.

Taksitli kredi seçeneğinde ise vade süresi maksimum 24 ay olarak belirlenmiş olup, KGF teminatı ile sadece taksitli krediler kullandırılabilecek.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bugüne kadar 4 binden fazla ihracatçıya 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağladıklarını belirterek, Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanlığı 2024 yılı yaş çay alım fiyatını açıkladı
Yapılmayacağı söylenen asgari ücret zammı için tarih verildi. Ünlü SGK uzmanı açıkladı!
POS Gelirlerinde Kayıt Dışı İnceleme: 3.662 Kişi 5 Milyar Lira Geliri Beyan Etti
Honda'nın 2023 Performansı ve 2024 Beklentileri
Mersin Arıcıları Uyarıyor: Ucuz Balın Gerçek İçeriği Şaşırtıyor!