Zonguldak'ta 2 Yaşındaki Nisanur'un Ölümündeki Cinsel İstismar Olayında Kan Donduran İtiraf!

Zonguldak'ta, 2 yaşındaki Nisanur Ö.’nün cinsel istismar sonucu ölümüyle ilgili davada sanıklar, daha önceki ifadelerini yalanlayarak suçlamaları reddetti.

Zonguldak'ta, geçen yıl mayıs ayında cinsel istismar sonucu hayatını kaybeden 2 yaşındaki Nisanur Ö.’nün davasında sanıklar, mahkemede daha önce verdikleri ifadeleri yalanlayarak suçlamaları reddetti. 10 yaşındaki ablası R.Ö.’nün fuhşa sürüklendiği iddialarıyla birlikte anne Meryem Ö. ve üç erkek sanık tutuklu yargılanıyor. Bartın'da görülen duruşmada, Meryem Ö. daha önce savcılığa verdiği, "Kızımla birlikte 30-40 kişiyle birlikte olduk" ifadesinin baskı altında verildiğini iddia ederek, "Hepsi yalan. İlk ifadelerimde kendimde değildim. Kendimi yeni yeni topluyorum" dedi.

Soruşturma derinleştirildiğinde Nisanur’un ablası R.Ö.’nün de cinsel istismara maruz kaldığı anlaşıldı. Bu durumu dikkate alan savcılık, Meryem Ö. ile birlikte Özkan Çalışkan, Cemil Sucu ve Mehmet Gümüştaş hakkında 'zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan iddianame hazırladı. İddianame Bartın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Nisanur’un cinsel istismarına maruz kaldığı gün, Meryem Ö.’nün evinde kalan Furkan Sevinç, bebeği istismar ettikten sonra bayıltarak hastaneye götürdü. Ancak Nisanur, burada hayatını kaybetti. Sevinç, tutuklanarak 'kasten öldürme' ve 'nitelikli cinsel istismar' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve üst sınırdan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

​​​​​​​

Duruşma sırasında, mahkeme başkanı Meryem Ö.’ye verdiği önceki ifadeleri hatırlatarak, "Bu ifadeler doğru mu?" diye sordu. Meryem Ö., "Bunların hepsi yalan. Psikolojim çok bozuktu, baskı altında bu şekilde konuştum" diye yanıtladı. Diğer sanıklar da benzer şekilde baskı altında ifade verdiklerini iddia ederek suçlamaları reddetti.

Tanıkların ifadeleri de davaya damga vurdu. Meryem Ö.’nün eski mahalle bakkalı S.K., Meryem’in Nisanur’u birkaç dakika dükkânlarında bırakıp gittiğini ve R.Ö.’nün sürekli uyku hali içinde olduğunu söyledi. Üvey kardeşi T.Y. ise Meryem’in evine gelen erkeklerden bahsederek, "R.Ö.’ye annesi sürekli uyku ilacı veriyordu" dedi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Ayrıca, olayla ilgili olarak Metin Sucu’nun ölümüyle ilgili polis memurlarının ceza aldığı evrakın getirilmesine ve R.Ö.’nün bir sonraki duruşmada psikolog eşliğinde dinlenmesine karar verildi.

Bu dava, Türkiye’de çocuk istismarı ve aile içindeki şiddetin boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi. Mağdurların korunması ve adaletin sağlanması için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.